Hlavní obsah

Vojtěch vyhrál Rallye Příbram, Pech slavil titul mistra

PŘÍBRAM

V předposledním podniku v automobilových soutěžích si Václav Pech zajistil titul mistra republiky, již třetí v jeho kariéře. V Rallye Příbram, kterou vyhrál Štěpán Vojtěch s vozem Peugeot 206 WRC, skončil Pech s Fordem Focusem WRC třetí.

Článek

Vojtěch byl jediným Pechovým konkurentem v boji o titul. Pech musel k jistotě celkového prvenství skončit maximálně do třetího místa a nezaostat za svým sokem o více než 5:56 minut, což se mu nakonec podařilo. Pilot Euro Oil týmu k tomu však dnes musel vystupňovat své snažení. Po sobotní první etapě mu totiž patřilo až čtvrté místo se ztrátou 31 vteřin na třetího Karla Trněného. Pech totiž dostal čtyřminutovou penalizaci za opožděný start do rychlostní zkoušky.

Hned v úvodních dvou nedělních erzetách ale odstup od Trněného zlikvidoval a nezadržitelně se blížil k úspěchu. Za Vojtěchem nakonec zaostal o čtyři minuty a 13 vteřin.

"Jsem naprosto spokojen. Od začátku to vypadalo, že budeme soutěžit o první místo se Štěpánem, ale měli jsme menší problém se startérem před startem jedné vložky a výsledkem byla penalizace. Pak už jsme se soustředili jen na to, abychom předjeli Karla Trněného, což se nám hned ráno podařilo," řekl Pech.

Vojtěch vzal rozuzlení mistrovské tajenky v klidu. "Více jsme udělat nemohli. Nebylo to na mně. Já jsem jel, jak umím, a ostatní jsme ovlivnit nedokázali," řekl liberecký pilot OMV rallye týmu.

Pro druhé místo si podle zatím neoficiálních výsledků dojel Emil Triner.

Neoficiální výsledky:
1. Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC) 1:54:08,0
2. Triner, Hůlka (Škoda Octavia WRC) -3:01,1
3. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) -4:13,9
4. Trněný, Pritzl (Škoda Octavia WRC) -6:54,3
5. Arazim, Gál (Mitsubishi Lancer Evo VIII) -9:12,6
6. Votava, Synáč (Mitsubishi Lancer Evo VIII) -10:11,9

Reklama

Související témata: