Hlavní obsah

Tvrdé skoky, voda, bahno. První etapa Dakaru očima českých kamióňáků

Praha

Martin Kolomý v čele, Aleš Loprais čtvrtý. Lépe snad Rallye Dakar z pohledu tuzemského fanouška začít nemohla. Hned na úvod ale připravili pořadatelé v Jižní Americe pro účastníky pořádně horké chvilky. Však se podívejte na video, které připravil tým Buggyra.

Rallye Dakar - 1. etapaVideo: Buggyra media

 
Článek

O perný start se postarala rozbitá trať i 45stupňové vedro, které přišlo po přívalových deštích. Díky nim pak průjezd trasou z paraguayského Asunciónu do argentinské Resistencii na mnoha místech komplikovalo takřka bezedné bahno.

„Byla to ideální trať pro tatru. Ale bylo to tak rozbité, že jsme některé úseky museli prodat i my. Skákalo to tak vysoko, že nešlo ani řídit, ale auto funguje perfektně. Sice máme nějaké dětské nemoci, ale řešíme to za pochodu, takže z výsledku jsem nadšený," pochvaloval si Kolomý úspěšný start.

Loprais jel pomaleji, na 40kilometrovém měřeném úseku ztratil na svého krajana půl minuty. „Pro mne to byla překvapivě těžká etapa hned na začátek. Místy jsme jeli pěkně, místy hůře. Dvakrát jsme byli delší na brzdách, takže je co zlepšovat. Prostě, stále se s Phoenixem učím," poznamenal v cíli úsměvem frenštátský závodník.

Reklama

Související témata: