Hlavní obsah

Peklo na Dakaru. Roučkovou přejel kamión, Macík mluví o teroru

Arequipa/Praha

Dakarská rallye se proměnila v peklo, v jehož plamenech se smaží i čeští závodníci. Aleš Loprais nedojel po divokém karambolu do cíle etapy a odstoupil. Drsné zážitky má po čtvrté etapě i závodnice Olga Roučková, jejíž čtyřkolku při vyprošťování z písku "přejel" kamión. "Měla jsme helmu na duně, pípla jsem si, aby o mě věděli, ale přijel obrovský červený truck a přejel mě...," popsala Roučková.

Dakar Big ShockVideo: Big Shock Racing

 
Článek

Štěstí bylo, že výrazněji bylo poškozené jen kolo. "Trsátka jsem z toho neměla, jen kolo bylo šišaté. Takže, když jsem to za hodinu vyhrabala, tak jsem ho sundala, obouchala a pomalu jsme dojela," řekl členka týmu Moto Racing Group, která je průběžně čtyřicátá.

"Chtěla bych být trošičku více vepředu, ale bohužel to nejde a patřím k pomalejším jezdům. Doufám, že se to zlepší a už nebudu vstávat levou nohou," dodala Roučková.

Třikrát jsme se málem převrátili, tvrdil Macík

Problémy, ale zejména s technikou, řešil i Martin Macík, který se sice posunul z pátého na čtvrté místo, značně však poničil svůj kamión Liaz. "Takový teror jsme už dlouho nezažili. Pořadatelé nám to udělali pořádně těžké. Ale tak má vypadat Dakar. Navigace je složitá, auta dostávají zabrat, ocitáme se v riskantních situacích a asi třikrát jsme se málem převrátili. Nebylo to občas příjemné," uvedl Macík.

V úterý poškodil brzdy, tlumiče i dofukování pneumatik. Čas ztratil i defektem. "Mechanici budou mít celou noc co dělat, aby dali Frantu dohromady, za což se jim omlouvám. Byly to moje chyby," řekl pilot týmu Big Shock Racing, který počítá s tím, že dnes čeká na posádky jedna z nejnáročnějších etapy rallye. "Musíme jet tak, aby to auto vydrželo a my to zvládli. Jak se říká: plný plyn a kolama na zemi," dodal Macík.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.