Hlavní obsah

Giroux si mě prý najde. Moc vyskakovat si ale nemůže, kontruje Voráček

Praha

Až dnes večer vyjede na led O2 areny proti Kanadě, na druhé straně proti němu budou stát i tři parťáci z Philadelphie. Kapitán české hokejové reprezentace Jakub Voráček nastoupí i proti svému velkému kamarádovi z Flyers Claudu Girouxovi. Pochopitelně, že se oba ryšaví útočníci před vzájemným soubojem popichovali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán české hokejové reprezentace Jakub Voráček.

Článek

Už jste v Praze stačil s Girouxem prohodit pár slov?

Jasně, viděli jsme se a chvilku se spolu bavili. Před zápasem ještě určitě nějaké špičkování proběhne a už se na ten náš vzájemný souboj moc těším. Bude sranda si proti sobě zahrát, během sezóny jsme spolu na ledě každý den. Vím, co od něj čekat, on mě ale taky zná velice dobře.

Jak jste se vzájemně popichovali?

On vždycky říká, že si mě někde v rohu kluziště najde, a podobné kraviny. Jenže on má metr sedmdesát, tak si nemůže moc vyskakovat. Ale on mi už ve Philly říkal, že na mě by si netroufl. Je to však hrozně nebezpečný hráč, zvlášť při přesilovkách si na něj musíme dát pozor.

Plánujete během turnaje pak společně někam vyrazit?

Určitě, Kanada tu má ještě Braydena Schenna a Seana Couturiera z Philadelphie, takže mám v plánu, až bude čas, je vzít někam na večeři a dáme si jedno dobrý český pivo.

Berete duel s Kanadou speciálněji, když nastoupíte proti svému kamarádovi Girouxovi?

Vůbec, je to zápas mistrovství světa, hrajeme doma s Kanadou a pro diváka to bude lahůdkový zápas. Všichni jsme natěšení.

Kanaďané zatím na MS excelují, jejich hvězdný tým deklasoval Lotyše i Němce. Na koho si musíte dávat největší pozor?

Na celý mančaft. Samozřejmě tam je Crosby, Seguin nebo Giroux, ale takových hráčů tam mají hrozně moc. Pro diváky je jedině dobře, že Kanaďané mají o mistrovství takový zájem a že jejich nejlepší hráči se sem sjeli. Ale my máme mančaft na to, abychom je porazili. Povedlo se nám to už v dřívějších letech a nevidím důvod, proč bychom je neměli porazit i letos.

Co k tomu bude potřeba?

Nesmíme si dovolit nebruslit, protože Kanaďané mají výborný pohyb a budou nám hrát i do těla. Musíme na to být připravení a hrát tak, jako od druhých třetin se Švédy i Lotyši.

Spoléhat budete i na přesilovky, které vám zatím perfektně vycházejí, že?

To je jedna z nejdůležitějších částí hry. Až půjde do tuhého a dáte ve čtvrtfinále dva góly ze tří čtyř přesilovek, bude to ten zásadní rozdíl.

Jste spokojení, jaké výkony zatím tým předvádí?

Určitě. Čtyři body za dvou zápasů jsou dobré. Se Švédy to byl zápas jako na houpačce, ale přinesl nám hodně pozitiv. S Lotyšskem to taky nebylo jednoduché, ale našli jsme cestu k vítězství.

Jak se vám zamlouvá atmosféra vyprodaného hlediště v O2 areně?

Diváci udělali strašně moc. Se Švédy nás vrátili do zápasu. Je to ohromnej rachot a jsem rád, že za námi lidi stojí.

Reklama