Hlavní obsah

Ružička zůstal jen dva dny. Uvolnil místo posilám z NHL

Ostrava

Pouze dva dny zůstal třinecký útočník Štefan Ružička ve výběru slovenské reprezentace pro mistrovství světa v ledním hokeji, které v Praze a Ostravě začíná v pátek 1. května. Trenéři Vladimír Vůjtek, Peter Oremus a Vladimír Országh se s ním, stejně jako s obráncem Jarošem a útočníkem Haščákem, rozloučili ještě před odjezdem do Ostravy.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinecký Štefan Růžička (vpravo) v souboji s Filipem Pavlíkem z Litvínova si na MS nezahraje.

Článek

Ružičku vytěsnili ze sestavy předpokládané posily z Detroitu Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo. „Bylo to velmi nepříjemné, protože Pišta přijel na poslední chvíli nahradit zraněného Ladislava Nagye. Ale ve chvíli, kdy Detroit vypadl ze Stanley Cupu, jsme věděli, že budeme muset uvolnit dvě místa v útoku. A první volba padla na něj," vysvětloval asistent trenéra Vůjtka u slovenské reprezentace Vladimír Országh.

Slovenský tým opustí před úvodním zápase v sobotu proti Dánsku ještě jeden útočník. Kdo jím bude, se trenérský triumvirát rozhodne v pátek. Spekuluje se útočníkovi Sparty Praha Martinu Réwayovi. „Martin Réway má zdravotní obtíže a to může hrát svou roli," připustil Orságh.

Brali by ještě beka Marinčina

Na žádné další útočníky už Slováci čekat pravděpodobně nebudou. „Příchodem těchto hráčů se soupiska pomalu uzavírá. Oba ještě musí v klubu podstoupit výstupní kontrolu, ale nic nenasvědčuje, že by měl být nějaký problém. Věříme, že nejpozději v neděli budou s námi," řekl slovenský asistent.

Otazník tak zřejmě zůstane nad možným doplněním defenzivních řad, kde by Vůjtek rád viděl beka z nižší zámořské AHL Martina Marinčina. „Oklahoma ale postoupila do druhého kola play off. Uvidíme, budeme tu sérii pozorně sledovat, pokud by Marinčin rychle vypadl, byla by šance," naznačil Országh.

Slovensko přijelo do Ostravy dnes krátce po poledni. Odpoledne si pak poprvé vyzkoušeli led v ČEZ Aréně, kde v sobotu nastoupí od 12.15 v úvodním zápase šampionátu proti Dánsku. Podle Országha už je jisté, že Slovensko nastoupí se čtyřmi útoky.

Reklama

Související témata: