Hlavní obsah

Slovák Tatar: Proti USA půjdeme vyhrát, i kdyby jen kvůli fanouškům

Ostrava

Slovensko žije. Ačkoliv svěřenci Vladimíra Vůjtka prohráli v prodloužení s Ruskem 2:3, udrželi si naději na postup do čtvrtfinále. Nemají ho ale ve svých rukou. Musejí doufat, že Bělorusové zítra proti Finsku a v úterý proti Norsku nezískají více jak bod. „Je to nepříjemná situace, ale můžeme si za ni sami. Musíme věřit, že v úterý bude ještě o co hrát,“ řekl útočník Tomáš Tatar, který mohl v závěru zápasu rozhodnout o výhře Slovenska. Ve velké šanci ale Bobrovského nepropálil.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Sergej Mozjakin z Ruska a Tomáš Tatar ze Slovenska bojují o puk.

Článek

Škoda toho závěru, sahali jste po třech bodech. Necelé čtyři minuty před koncem jste byl před Bobrovským úplně sám. Co se stalo?

Nesedlo mi to. Puk se mi začal kutálet a špatně jsem vystřelil. Nebylo to tady na turnaji zdaleka poprvé. Jsem nějaký nejistý na puku, nevím, čím to je, necítím takovou tu pohodu.

Máte jeden bod, který sice nyní nic moc neřeší, ale v konečném zúčtování může být nakonec velmi důležitý. Proti USA ale budete muset v úterý vyhrát asi za tři body.

Je to tak, ale není to vůbec příjemný pocit, když to nemáte ve vlastních rukou. Proti Spojeným státům půjdeme vyhrát, i kdyby jenom proto, abychom potěšili fanoušky. Myslím, že dneska se nám to podařilo. Lidé viděli dobrý hokej, je vidět , že proti tak silným soupeřům, jako je Rusko či Finsko, se nám hraje o dost lépe. Vyhovuje nám, když soupeř útočí a nesoustřeďuje se jen na to, jak kazit hokej. Byli jsme pro Rusko nepříjemným soupeřem po celý zápas.

Poprvé se v brance objevil Július Hudáček a několikrát vás podržel.

A my jsme mu zase nepomohli. Couváme a zbytečně pouštíme modrou čáru, z čehož padly góly na 2:1 a 3:2. Nemůžeme dávat hráčům takový prostor. Ale bojovali jsme, máme ten bodík. Zasloužili jsme si ho i díky Julovi, který pochytal velké tutovky.

Dnes jste od začátku dřeli. Zbylo vám dost sil na ten poslední zápas ve skupině?

Bylo to hodně těžké, ale máme naštěstí před Američany den volna. Oddychneme si. Turnaj je to obrovsky náročný, zápasy jsou rychle za sebou, síly ubývají všem.

Budete hodně nervózní, jak zvládnou Bělorusové zápas s Finskem a Norskem?

Určitě ano. Není to vůbec příjemná situace a můžeme si za to bohužel sami. Nemáme to v našich rukou a budeme věřit, že proti USA bude o co hrát.

Dnes vám šlo o všechno, ale vypadalo to, že vás takový zápas baví více než ty úvodní ve skupině.

Je to super hrát proti Rusku. Také hráli včera zápas, takže i na nich bylo vidět, že jsou už trochu unavení. Bylo to dobrý hokej před skvělými fanoušky.

Reklama

Související témata: