Hlavní obsah

Nechám Carolinu ještě rok vládnout, směje se Ščerbová

PRAHA

Drobné svalové zranění na pravém stehně vyřešilo za vítkovickou atletku Denisu Ščerbovou a jejího trenéra Aleše Dudu dilema, zda se tento víkend v Birminghamu přihlásit do dálkařské nebo vícebojařské soutěže. "Nemám stoprocentní jistotu, že by to stehno vydrželo celý pětiboj," vysvětluje Ščerbová, proč zvolila radši dálku a vynechala víkendové halové mistrovství republiky.

Foto: www.atletika.cz

Denisa Ščerbová

Článek

"Prostě nechám Carolinu ještě rok vládnout," směje se Ščerbová v narážce na švédskou fenoménku vícebojů Klüftovou. Původní plán bývalé juniorské mistryně světa v dálce byl hodně odvážný. "Chtěla jsem zkusit pětiboj i dálku," přiznává. Obě soutěže přitom probíhají ve stejný čas! "Problém je u kvalifikace dálky a výšky v pětiboji, ale stihnout by se to dalo," domnívá se Ščerbová.

K jejímu zranění došlo při úterním mítinku ve Stockholmu, kde se v netradičním trojboji střetla právě i s domácí hrdinkou Klüftovou. "Při překážkách mě ve stehně zabolelo. Ale myslím, že to je od zad," přemítá vítkovická atletka.

Přesto ve Stockholmu na překážkách, ve výšce a na čtvrtce za Klüftovou příliš nezaostala. "Carolina byla po překážkách úplně rozhozená, poprvé jsem ji viděla brečet. Myslím, že ji v Birminghamu může Hellebautová pěkně prohnat," očekává Ščerbová atak výškařské mistryně Evropy na nejvyšší příčku.

Přítelkyně výškaře Báby zároveň potvrzuje, že mezi vícebojařkami bývá nejlepší parta. "Už je vidět, že mě i Carolina bere jako jednu z nich. A třeba Ruckstuhlová je strašně kamarádská," říká na adresu nizozemské vícebojařky.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.