Hlavní obsah

Atletka Ščerbová dostala pozvání na halové mistrovství světa

PRAHA

Česká atletka Denisa Ščerbová dostala od mezinárodní federace IAAF oficiální pozvánku ke startu na březnovém halovém mistrovství světa ve Valencii. Ščerbová v pětiboji figuruje výkonem 4632 bodů na pátém místě letošních světových tabulek, ze čtveřice pozvaných však jedna atletka vypadla, přičemž IAAF neuvedla jméno ani důvod. Oznámil to dnes Český atletický svaz.

Článek

"Mám určitě radost, víceboj jsem chtěla jít," řekla Ščerbová v první reakci. "Jsem zvědavá, co na to řekne trenér. Asi trochu pozměníme plány i na mistrovství republiky, už nemusím nahánět dálku," dodala.

V současné době tak podmínkám IAAF vyhovělo devět českých reprezentantů, z výškařek však jedna z trojice Barbora Laláková, Iva Straková a Romana Dubnová vypadne, neboť na HMS mohou v disciplíně startovat jen dva atleti z jedné země. Svaz uzavře nominaci po víkendovém mistrovství republiky v Praze.

Otevírá se i šance pro start české štafety, které Ščerbová pomohla časem 53,61 sekundy srazit průměr pod požadovaných 53,80. Víceboj se totiž ve Valencii odbude hned v pátek 7. března, zatímco rozběhy i finále na 4x400 metrů jsou na programu v neděli.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.