Hlavní obsah

Chambers poskytl detaily ze své dopingové minulosti

LONDÝN

Atlet Dwain Chambers se nezdává šance, že zvrátí rozhodnutí Britského olympijského výboru, podle nějž nesmí kvůli dopingovému případu z minulosti už nikdy startovat na olympijských hrách. Třicetiletý sprinter proto začal spolupracovat s organizací UK Sport, které poskytl i detaily ze své dopingové minulosti.

Článek

Chambers předal UK Sport dopis od bývalého šéfa laboratoře BALCO Victora Conteho, k jejímž klientům patřil. Conte v dopisu na Chambersovu žádost detailně popisuje tehdejší dopingové praktiky. Patřil k nim i "koktejl" z hned sedmi zakázaných látek, který britský atlet užíval.

Podle BBC, jež má obsah dopisu k dispozici, užíval Chambers anabolický steroid THG, kombinaci testosteronu a epitestosteronu, EPO, lidský růstový hormon, inzulin, modafinil a liotryonin.

"Absolvovali jsme s Dwainem pozitivní a konstruktivní rozhovor, který by mohl být začátkem dobré spolupráce," uvedl po setkání s Chambersem John Scott, jenž je v organizaci UK Sport odpovědný za boj proti dopingu.

Chambers, který si po dopingovém nálezu v roce 2003 odpykal dvouletý trest, před časem prohlásil, že chce proti rozhodnutí národního olympijského bojovat u soudu.

Reklama