Hlavní obsah

Laláková se po devíti měsících vrátí do výškařského sektoru

BRNO

Česká halová rekordmanka Barbora Laláková se po operaci přetržené achillovky a devítiměsíční přestávce vrátí do výškařského sektoru. Pokud se závěr rehabilitace vydaří podle představ, měla by se sedmadvacetiletá atletka objevit v druhé polovině ledna na Moravské výškařské tour v Třinci a v Hustopečích.

Článek

Laláková si achillovku přetrhla 24. dubna při soustředění na Kanárských ostrovech. Hned po úrazu odletěla do Prahy, kde se druhý den podrobila operaci. Následná rehabilitace ale byla dlouhá a nadějná atletka musela navzdory skočenému limitu 197 cm oželet olympijské hry v Pekingu.

"Dávala jsem se dohromady jen pomalu, chodila s ortézou, cvičila a lehce začínala s atletickou abecedou. Ať jsem počítala jakkoliv, start na olympijských hrách mi nevycházel. Chyběly mi dva měsíce," poznamenala Laláková na dnešní tiskové konferenci v Brně.

Cílem do příští sezóny je halové ME

Přiznala, že olympijskou absenci obrečela. Nyní už se ale cítí dobře. "Ale raději to nechci zakřiknout. Vždy, když řeknu, že jsem na tom dobře, tak se mi něco stane. Takže trénuji, všechno konzultuji s trenérem. Ať jsou to svaly nebo jiné potíže," dodala Laláková.

Jejím cílem v příštím roce je start na halovém mistrovství Evropy na začátku března v Turíně a potom i na letním světovém šampionátu v Berlíně. "Chtěla bych nyní skočit 192 centimetrů, což je limit. Podřizuji tomu přípravu. Ale každý centimetr je ve výšce nad 190 centimetrů znát. Ještě bych si chtěla před Moravskou tour někde vyzkoušet závodní atmosféru," řekla výškařka.

Ve čtvrtek odletí se skupinou trenéra Michala Pogánye k přípravě na Kanárské ostrovy. Tam obuje po dlouhé době atletické tretry. "Chci jít nyní krůček po krůčku. Do začátku halové sezony chybí ještě šest týdnů. Důležité je, že mě už noha nebolí," uvedla Laláková.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.