Hlavní obsah

Překážkář Svoboda na cestě do finále vyrovnal český rekord

TURÍN

Jako nejrychlejší ze všech postoupil překážkář Petr Svoboda do finále halového mistrovství Evropy. Své semifinále v Turíně vyhrál časem 7,55 sekund, čímž vyrovnal svůj český rekord. Jeden z jeho největších soupeřů Rus Borisov byl diskvalifikován, ale po uznaném protestu finále poběží.

Článek

„Běhá to tu rychle, až to nechápu,“ spokojeně kroutil hlavou. „Věřím si na medaili,“ hlásil. K sebevědomí ho opravňuje jeho aktuální forma, byť na první překážce ztrácel, pak se prohnal kolem všech soupeřů. „Asi potřebuju být trochu vzadu, aby to ve mě bouchlo,“ přemítal.

Obavy má jen z toho, aby se znovu neprojevilo svalové zranění, které ho v posledních týdnech trápilo. „Trochu z toho mám strach, přeci jen tři běhy za den jsou docela dost,“ vykládal Svoboda. Před finále, které je na programu v 18.50, zamířil na masérský stůl. „Potřebuju nabrat síly,“ naplánoval si Svoboda před medailovým bojem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.