Hlavní obsah

Sprinter Gay i přes potíže s tříslem počítá se startem na MS

RALEIGH

Americký sprinter Tyson Gay bude v sobotu startovat na mítinku Grand Prix v Londýně, přestože má problémy s bolavým tříslem. Rozhodl se tak i přesto, že ho v srpnu čeká start na světovém šampionátu, kde bude obhajovat tituly mistra na 100 a 200 metrů mimo jiné v souboji se světovým rekordmanem na obou tratích Jamajčanem Usainem Boltem. Agentuře Reuters to ve středu řekl Gayův manažer Mark Wetmore.

Článek

"Bolí ho tříslo, bude to muset nějak řešit. V sobotu ale bude v Londýně startovat," uvedl Wetmore. "Po závodě budeme chytřejší, jak vážný problém to bude. Ale nepředpokládám, že by to mohlo ohrozit Tysonův start na světovém šampionátu, ale nechci spekulovat," dodal.

Gay v Londýně poběží sprint na 200 metrů, ve kterém je letošním rekordmanem, když v květnu zaběhl čas 19,58. Letošní nejlepší světový čas má i na poloviční trati, kterou zdolal za 9,77. Stovku by si měl před šampionátem v Berlíně vyzkoušet ještě na konci července na mítinku ve Stockholmu.

Gay letos potvrzuje skvělou formu, kterou hodlá zúročit v souboji se současným králem sprinterů Boltem, který má tři zlaté medaile z olympijských her v Pekingu. Tam však Gay nestartoval, jelikož po zranění neprošel americkou kvalifikací.

Reklama