Hlavní obsah

Cenu prince asturského získala ruská tyčkařka Isinbajevová

MADRID

Ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová získala Cenu prince asturského, kterou ve Španělsku dostávají významné sportovní osobnosti. Komise, která prestižní cenu uděluje, vyzdvihla nejen její dlouhodobou dominanci v této atletické disciplíně, ale rovněž "příkladný život a práci" sedmadvacetileté sportovkyně.

Foto: Walter Bieri, ČTK/AP

Ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová pózuje před cedulí se svým novým světovým maximem 506 centimetrů na atletickém mítinku v Curychu.

Článek

Isinbajevová sice v srpnu neuspěla na mistrovství světa v Berlíně, týden nato ale v Curychu vylepšila svůj světový rekord na 506 centimetrů. Nejlepší výkon historie překonala už sedmadvacetkrát. "Dosáhla nových milníků a ukázala, jak je člověk schopen se zlepšovat. Velmi přispěla k rozvoji a propagaci sportu," uvedla komise v prohlášení.

Cena prince asturského se uděluje nejen sportovcům, ale i v dalších kategoriích, jako jsou například věda nebo umění. Loni ji získal tenista Rafael Nadal, mezi další laureáty patří například sedminásobný mistr světa formule jedna Michael Schumacher, německá tenistka Steffi Grafová nebo americký cyklista Lance Armstrong.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.