Hlavní obsah

Dvořák už je z křesla šéftrenéra atletů přesezený, a tak už vyhlíží závody

PRAHA

Už více než tři měsíce je bývalý úspěšný desetibojař Tomáš Dvořák šéftrenérem atletické reprezentace. V nové roli se už, jak se říká, zabydlel. "Základní objem práce, který mě čekal na úvod mého působení, mám za sebou. A snad i zdárně," vyprávěl s úsměvem sedmatřicetiletý Dvořák.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Šéftrenér atletické reprezentace Tomáš Dvořák

Článek

"Naštěstí mám po ruce Václava Fišera (bývalý šéftrenér - poz. red.). Kdykoliv se na něco potřebuji zeptat, poradí mi. Za to jsem mu moc vděčný," dodal trojnásobný mistr světa v desetiboji, který se už nemůže dočkat nadcházející atletické sezóny.

"Mám už ale z toho všeho přesezený zadek. Takže se moc těším, až se zase začne závodit," přiznal bronzový medailista z olympiády v Atlantě. Během čtvrt roku také musel připravit celou atletickou sezónu. "To byl tvrdý oříšek. Musel jsem si zahrát na vědmu ohledně předběžných přihlášek na mistrovství Evropy a světa. Vzhledem k tomu, že jsem velký optimista, tak to pro mě bylo složité. Poučili mě ale, že nemám v tolik přihlášek věřit," vysvětloval.

S českou atletikou to vidí dobře

Příští rok bude ale podle něj úspěšnější. "Letošní rok se hodnotí hlavně podle světového šampionátu v Berlíně, kde Česká republika získala pouze jednu medaili. Takže to nebyl takový úspěch. Dařilo se ale juniorům a závodníkům do třiadvaceti let... Já to tedy s českou atletikou vidím dobře."

"V roce 2010 nás čeká halové mistrovství světa v katarském Dauhá a v létě pak vrchol sezóny - evropský šampionát v Barceloně. A tam věřím, že se naši atleti neztratí," přeje si bývalý světový rekordman.

Doma pomáhá s fyzikou

Kromě toho všeho ještě Tomáš Dvořák stíhá trénovat skupinu atletů. "Den má bohužel pouze čtyřiadvacet hodin, takže vše jde na úkor spánku. Na Julisku chodím takzvaně až "po práci". Mám tam ale dva pomocníky, takže i díky nim se to dá zvládat."

Večer pak na tatínka Dvořáka doma čekají tři dcery. "Mám zdatnou manželku, která se o naše dcery skvěle stará. Občas ale přiložím ruku k dílu i já. Třeba, když holky potřebují pomoci s fyzikou nebo matematikou," pochlubil se.

A jak proběhne u Dvořáků Štědrý den? "Ten už máme za sebou. Jelikož odjíždíme o víkendu do Itálie na hory, tak jsme si ho udělali o týden dřív.... Nazdobili jsme stromeček a přišel i Ježíšek," uzavřel s úsměvem na tváři Tomáš Dvořák.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.