Hlavní obsah

Bolt podepsal s Pumou nejlukrativnější smlouvu atletické historie

LONDÝN

Jamajský sprinter Usain Bolt prodloužil sponzorskou smlouvu s německou společností Puma až do roku 2013. Přestože finanční podmínky nebyly zveřejněny, má jít o jasně nejlukrativnější kontrakt atletické historie. Trojnásobný olympijský vítěz, mistr světa a světový rekordman spolupracuje s Pumou již od roku 2002. Nyní je hlavní tváří kampaně Animagical a bude i ústřední postavou při olympijském marketingovém programu během her v Londýně 2012.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Usain Bolt rád jezdí na ostravský mítink Zlatá tretra.

Článek

"Nová smlouva z něj dělá nejlépe vydělávajícího atleta všech dob. Je to člověk, který daleko překročil hranice sportu a vstoupil do životního stylu. On zkrátka oslnil svět," uvedl dnes šéf Pumy Jochen Zeitz.

Podle listu Financial Times Boltovi Puma v poslední době vyplácela kolem 1,5 miliónu dolarů za rok. Nyní by mu ale nový kontrakt měl vynést mnohem více. Dokonce by se měl prý dostat na úroveň fotbalové hvězdy Cristiana Ronalda, kterého sponzoruje firma Nike.

"Puma mě dostala, skvěle k sobě pasujeme. Berou celý byznys kolem běhání vážně, ale zároveň se umíme bavit a být spontánní," uvedl Bolt, jenž v sobotu oslaví 24. narozeniny.

Zpráva společnosti Puma uvádí, že mediální ohlas kolem jamajského sprintera jen za poslední rok, kdy překonal světové rekordy na tratích 100 a 200 metrů, byl takový, že se dal zhodnotit částkou ve výši 83 miliónů eur.

Dosud nejvýnosnější kontrakt v atletice podepsala ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová, která vynechává letošní sezónu. Čínský výrobce oblečení Li Ning jí vyplácí po dobu pěti let 1,5 miliónu dolarů ročně.

Puma chce detaily kontraktu s Boltem poodhalit v říjnu. Jen v roce 2009 vynesl prodej výrobků Puma na celém světě společnosti 2,46 biliónu eur.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.