Hlavní obsah

Abramovič pomůže s rekonstrukcí atletické haly kvůli Isinbajevové

MOSKVA

Ruský miliardář Roman Abramovič, majitel londýnského fotbalového klubu Chelsea, chce ve Volgogradu zrekonstruovat atletickou halu, aby měla skokanka o tyči Jelena Isinbajevová možnost ve svém rodném městě trénovat. Mnohonásobná světová rekordmanka se nedávno rozhodla vrátit ke svému prvnímu kouči Jevgeniji Trofimovovi prý i proto, aby mohla být více doma s rodinou.

Foto: Steffen Schmidt, ČTK/AP

Tyčkařka Jelena Isinbajevová.

Článek

"Stará hala už má špatný povrch a je v ní zima. Není moc vhodná pro trénink atletky takového kalibru," prohlásil šéf Ruské atletické federace Valentin Balachničjov. Podle jeho slov se olympijská vítězka a mistryně světa Isinbajevová sešla s Abramovičem v prosinci v Curychu při úspěšné kandidatuře Ruska na fotbalové mistrovství světa v roce 2018. "Vím, že ho Jelena požádala o pomoc," řekl funkcionář.

Isinbajevová se snaží vzkřísit svou hvězdnou kariéru, kterou loni po nevýrazné sezoně na rok přerušila. Letos se sice vrátila v dobré formě, ale nebyla tak suverénní jako ve svých nejlepších letech. Rozhodla se také změnit trenéra, od Ukrajince Vitalije Petrova, bývalého trenéra Sergeje Bubky, se vrátila po šesti letech k Trofimovovi.

Hala má pomoct i ostatním

Abramovičův mluvčí John Mann zprávu potvrdil. "Ano, je to pravda, že Jelena se s Romanem na toto téma sešli," řekl. Právě návrat Isinbajevové do Volgogradu by měl být impulzem k tomu, aby byla hala skutečně opravena. "Překvapilo mě, jak rychle se domluvili. Vím, že Abramovič už požádal svoje lidi, aby zjistili, co se kolem toho dá udělat a kolik by to stálo," řekl mluvčí. "Mělo by to být hotové ještě letos," dodal.

Z Volgogradu pocházejí tři olympijští vítězové v atletice z Pekingu či Atén - vedle Isinbajevové také dálkařka a trojskokanka Taťjana Lebeděvová a výškařka Jelena Slesarenková. "Kdyby se podařilo halu opravit, pomohlo by to nejen Isinbajevové, ale také ostatním," uvedl Balachničjov, podle něhož by se na rekonstrukci mělo zčásti podílet také ministerstvo sportu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.