Hlavní obsah

Trojskokan Tamgho kvůli potyčce možná přijde o olympiádu

PAŘÍŽ

Francouz Teddy Tamgho, třetí nejlepší trojskokan historie, by mohl kvůli disciplinárnímu trestu chybět na olympijských hrách v Londýně. Halový světový rekordman se totiž dostal do křížku s jiným atletem při tréninku. Oznámili to zástupci Francouzské atletické federace.

Foto: Osama Faisal, ČTK/AP

Teddy Tamgho takhle slavil halový titul a světový rekord

Článek

Dvaadvacetiletý Tamgho, který drží nejdelší skok v hale v historii výkonem 17,92 metru a jeho osobní rekord je ještě o šest centimetrů lepší, se bude zpovídat disciplinární komisi v úterý. Bližší podrobnosti případu nejsou známy.

"Došlo k hádce a k potyčce mezi ním a dalším atletem na říjnovém kempu v Boulouris," prohlásil mluvčí francouzské federace. "Bude to muset celé vysvětlit. Pokud ale bude shledán vinným, může dostat velmi dlouhý trest zákazu činnosti a může kvůli tomu přijít i o olympijské hry," pohrozil mluvčí.

Tamgho, který do tohoto víkendu trénoval v americkém Gainesville na Floridě, chyběl už na mistrovství světa v Tegu. To bylo ale kvůli zranění kotníku, které si přivodil na mistrovství Evropy do 23 let v Ostravě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.