Hlavní obsah

Bába má klid, může do Londýna

Praha

Atletická sezóna už se lámala do své druhé poloviny, česká olympijská výprava se rychle rozrůstala, ale výškař Jaroslav Bába stále ne a ne splnit potřebný limit. Včera se mu konečně ulevilo, při Memoriálu Josefa Odložila se přes potřebných 228 centimetrů přenesl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Bába

Článek

„Čas se krátil, začínal jsem být nervózní," přiznával bronzový medailista z OH v Aténách, že už mu hlavou probleskly obavy, aby se letošní hry neobešly bez něj. „Věděl jsem, že do olympiády ještě dost času zbývá, ale závodů už moc nebylo," prohlásil.

Normálně by 228 cm pro skokana s osobním rekordem 237 centimetrů neměl být problémem, ale letos se zastavoval na nižších výškách. „Na jaře jsme absolvovali tři soustředění místo dvou a o něco déle jsem se z toho vzpamatovával. Pořád nejsem úplně v pohodě, mám na mnohem víc," ujišťoval.

Výškařský svět se pere o vítězství na závodech na podstatně vyšších cifrách, před Bábou je v letošních tabulkách jedenáct skokanů. „Medaile na olympiádě bude zase někde kolem 235, tak se musím pořádně nachystat," předsevzal si Bába.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.