Hlavní obsah

OBRAZEM: Nastávající matka Špotáková to na pódiu rozjela s kapelou Tři sestry

Jablonec nad Nisou

Únava na ní nebyla znát. Dvojnásobná olympijská vítězka oštěpařka Barbora Špotáková si báječně užila úterní happening, který na její počest uspořádala jablonecká radnice. S oblíbenou kapelou Tři sestry, jež pro ni po prvním olympijském vítězství před čtyřmi lety složila píseň Čtvrtá sestra, si dokonce na pódiu zazpívala.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Barbora Špotáková a František Moravec alias Lou Fanánek Hagen v akci

Článek
Fotogalerie

Šestinásobná vítězka ankety Atlet roku, která kvůli očekávanému narození potomka přerušila kariéru, nejprve na autogramiádě rozdávala úsměvy, podepisovala se i fotografovala s fanoušky, kteří jí přáli hlavně další úspěchy a zdravé miminko.

Město pro jednatřicetiletou oštěpařku uspořádalo večer i koncert, vedle skupiny Tři sestry zahrála v jabloneckém Eurocentru i kapela Wohnout a vystoupil také dětský pěvecký sbor Skřivánek s Písní pro Báru.

"Zájem byl mimořádný. Vyprodáno bylo už před týdnem, prodalo se celkem 900 lístků," uvedla mluvčí jablonecké radnice Markéta Hozová. Výtěžek z koncertu, odhadem asi 77 000 korun, radnice věnuje jablonecké atletice.

Úspěšná oštěpařka obdrží čestné občanství Jablonce

Od místní radnice to není jediný dárek pro úspěšnou rodačku, zaplatí jí také originální lustr za 100 000 korun od místních sklářů a na Nový rok Špotáková obdrží čestné občanství Jablonce. Úspěšná atletka bude teprve čtvrtým oceněným občanem města za posledních 20 let a jedinou ženou, které se pocty dostalo.

Vítězka her z Pekingu i Londýna, mistryně světa i světová rekordmanka si na rok od sportu odpočine, s přítelem Lukášem Novotným očekávají narození potomka v létě. Pokud vše půjde podle plánu, mohla by zahájit přípravu v příštím roce v prosinci a vrátit by se chtěla v sezóně 2014 na mistrovství Evropy v Curychu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.