Hlavní obsah

Klučinová předvedla oslnivý první den. Ale ten druhý umím pokazit, varuje

Moskva

Fantastické páté místo a náskok 47 bodů na vlastní český rekord. Eliška Klučinová zvládla první polovinu sedmiboje mistrovství světa v Moskvě výtečně a má našlápnuto k životnímu výsledku. V úterý od 7:30 českého času bude ve svém snažení pokračovat.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Vícebojařka Eliška Klučinová má sedmiboj rozjetý na český rekord.

Článek

Pohled do výsledkové listiny ji musel nadchnout. „Kouká se na to pěkně, ale podobný součet jsem měla v Kazani a předvedla jsem, že umím druhý den pěkně pokazit,“ připomněla nedávnou universiádu. „Tak snad se to nepovede i zítra,“ doufala pětadvacetiletá vícebojařka, který má průběžně 3739 bodů.

Raketě chyběly síly

Začala osobním rekordem na překážkách 13,97 s, přidala vyrovnané osobní maximum ve výšce 186 cm, v kouli předvedla svůj nejlepší výkon sezóny 14,19 m. „Akorát ta dvoustovečka moc nešla. Vyběhla jsem jako raketa a pak mi chyběly síly v konci,“ nepochválila se za čas 24,91 s.

Měla za sebou dlouhý den. „Vstávaly jsme před šestou ráno a ještě tělo úplně není srovnané s tím časovým posunem, když doma máme teprve čtyři. Jsem trochu unavená,“ přiznala česká rekordmanka, která se nevyspí ani před úterní dálkou začínající v 9:30 moskevského času. „Masáž, pořádně se najíst a zregenerovat,“ popsala recept na setřesení únavy.

Vyrovnaný sedmiboj

Sedmiboj, v němž absentují největší favoritky jako Britka Ennisová-Hillová či Ruska Černovová, je velice vyrovnaný, od osmého místa dělí Klučinovou šest bodů.

Podle prognóz odborného serveru ergorej.net by svěřenkyně trenéra Ptáčníka mohla skončit okolo sedmého místa se ziskem přes 6300 bodů. Její aktuální český rekord z loňského Kladna je 6283 b.

„Musí vyjít dálka, letos jsem se trápila s oštěpem. Bolí mě rameno, takže jsem vůbec neházela, trochu se toho bojím. A osmistovka? To už je peklo na závěr,“ s úsměvem hodnotila své vyhlídky na druhý den.

Reklama

Související témata: