Hlavní obsah

Půlkařce Masné se odvaha vyplatila. Postoupila a papírové favoritky měly smůlu

Moskva

Věděla, že tempo musí vzít na sebe, jinak je bez šance na postup. Ve třetím rozběhu osmistovky na mistrovství světa táhla Lenka Masná za sebou celé pole závodnic a i když ve finiši se přes ni čtyři přehnaly, časem 2:00,31 si zajistila účast mezi nejlepší světovou šestnáctkou.

Foto: Jan Kucharčík

Lenka Masná si v Moskvě doběhla pro postup do semifinále mistrovství světa.

Článek
Fotogalerie

Asi jste tušila, že vzhledem k časům v předchozích bězích musíte tempo napálit. Zaběhla jste si letošní nejlepší výkon, čtvrtý čas kariéry.

Je to tak. Minulé dva nebo tři šampionáty byla tři semifinále, letos jsou jenom dvě. Já jsem sem jela s nějakým 26. časem z 32 účastnic, tak jsem věděla, že to buď napálím, nebo prostě nepostoupím. Ty holky mají všechny běženo pod dvě minuty, nemohla jsem si dovolit se za nimi vozit, protože by mě v cíli předběhly tak jako tak.

V posledním běhu vás nesměla porazit žádná z půlkařek, které nepostoupí přímo. Hodně jste se nervovala?

Já se na to popravdě ani nedívala. Jen jsem se koukla, jak probíhají čtvrtkou a potom na cílovou rovinku, jinak se na to nedalo dívat. Bylo to strašné očekávání, radši jsem to nechtěla vidět.

V semifinále už to asi bude hodně těžké.

Bude to závod druhý den po sobě a mě tenhle sóloběh stál víc sil než soupeřky, které se za mnou vyvezly. Ale psychika dělá hodně, ta někdy člověka do cíle donese.

Vaše psychika teď musí být nahoře.

Určitě. Předvedla jsem to, na co mám natrénováno. Jsem ráda, že se mi to povedlo prodat.

Jen štafeta teď bude mít možná trochu složitější cestu do finále, v zítřejším rozběhu na vašem místě poběží jedna z náhradnic Jana Slaninová nebo Sylva Škabrahová.

Holky s tím trochu počítaly. Jen nevím, jestli právem, nebo spíš doufaly, že nebudou muset běžet. (úsměv) Tak se budou muset domluvit, která z nich poběží.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.