Hlavní obsah

Člen bronzové štafety z HME Prorok ukončil kariéru

Praha

Člen bronzové čtvrtkařské štafety z letošního halového mistrovství Evropy Josef Prorok skončil s atletikou. Specialistu na běh na 400 metrů překážek k tomu v 25 letech přinutily dlouhodobé zdravotní problémy. Kvůli zranění úponu zadního stehenního svalu na švihové noze přišel téměř o celou letní sezónu.

Foto: Aleš Gräf

Čeští bronzoví medailisté: zleva Josef Prorok, Daniel Němeček, Pavel Maslák a Petr Lichý.

Článek

"Celou letní sezónu jsem obětoval rehabilitaci bez jakékoliv známky zlepšení. Tento problém mě limituje více než čtyři roky a nejsem schopen podat stoprocentní výkon, což je značně demotivující," vysvětlil Prorok na webu atletického svazu.

Nejlepším individuálním výsledkem Proroka v kariéře bylo šesté místo na mistrovství Evropy 2010 v Barceloně, kde se také osobním rekordem 49,68 zařadil na osmé místo českých historických tabulek. Letos na HME v Göteborgu se dočkal bronzové medaile ve štafetě na 4x400 metrů, kde spolu s kolegy Danielem Němečkem, Petrem Lichým a Pavlem Maslákem vytěžili z diskvalifikace původně vítězných Britů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.