Hlavní obsah

Muži Dukly Praha a ženy USK Praha ovládli mistrovství ČR družstev

Kolín

Muži Dukly Praha a ženy USK Praha naplnili očekávání a stali se vítězi atletického mistrovství České republiky. Na dnešním šampionátu družstev v Kolíně měli jasný náskok před ostatními kluby. Dukla Praha nasbírala 244 bodů, atletky USK Praha dokonce 268,5 bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tyčkař Michal Balner.

Článek

Druhá místa obsadili ženy Olympu Praha (154,5) a muži Univerzity Brno (153), na stupně vítězů se prosadili ještě Olymp Brno mezi atletkami a atleti Pardubic.

O nejhodnotnější výkon se postaral tyčkař Michal Balner. Překonal 571 cm a potvrdil tak, že v závěru sezony má skvělou formu, neboť v týdnu skočil 575 na menším mítinku v Itálii. V Kolíně se třikrát neúspěšně pokoušel o český rekord 581 cm.

Ve skoku vysokém naopak utrpěl porážku Jaroslav Bába, čtvrtý výškař z nedávného ME v Curychu, který se v sobotu oženil. Skočil 219 cm a porazil ho o tři centimetry Slovák Matúš Bubeník, hostující za Univerzitu Brno.

Dvojí vítězství v hodu diskem a vrhu koulí oslavil Jan Marcell, hod oštěpem vyhrál Jakub Vadlejch za 81,03. Poprvé v kariéře ve stejné disciplíně přehodila 60 metrů Nikol Ogrodníková z Vítkovic a Denisa Rosolová po návratu z Diamantové ligy v Bruselu vyhrála dvoustovku.

Reklama