Hlavní obsah

Šebrle: Aspoň zase budu mít motivaci pro příští ročník

Desetibojař Roman Šebrle na šesté vítězství v Göztisu o víkendu nedosáhl a kvůli zranění stehenního svalu musel už v průběhu prvního dne vzdát. "Už při stovce asi na 80 metrech se to trochu stáhlo, a to jsem si běžel jak na výlet," říká český atlet v rozhovoru pro Právo.

Článek

Jste naštvaný? Spíš vyrovnaný, byl jsem na to připravený. Naštvaný a zklamaný jsem byl ve Španělsku před třemi týdny, kdy jsem se zranil. To je jasné, že forma šla potom dolů. Předtím mi to dost šlo, o to je to horší...

Kdy se zranění stehenního svalu ozvalo? Už při stovce asi na 80 metrech se to trochu stáhlo, a to jsem si běžel jak na výlet... Ale ještě jsem si chtěl zkusit dálku. Pak jsem si řekl, že se na to vykašlu a zkusím za týden mítink v Arles.

To se za týden stihnete dát dohromady? Snad jo, ještě se stavím za Pavlem Kolářem. Necítil jsem píchnutí, spíš takovou křeč, tak věřím, že to bude v pohodě. Nebo takhle: určitě nepůjdu na 8800 bodů, ale měl bych to zvládnout tak, abych splnil limit a stihl se připravit na Göteborg.

Na konci června je ale ještě mítink v Ratingenu, nebylo by lepší jet až na něj? To zase nemůžu. Pokud chci udělat dobrý výkon na mistrovství Evropy, potřebuju před Ratingenem ještě potrénovat, takže Arles musím zkusit. Tam se budu snažit závodit dobře, ale ne na sto procent. Vím, že když tam udělám limit, z toho, co jsem udělal v zimě, jsem schopný se dobře připravit na Evropu.

Co kdyby se ukázalo, že kvůli zranění musíte teď třeba na dva týdny vysadit z tréninku? Tak by mi nic jiného nezbylo. Nechci na to myslet, ale pak bych třeba musel zkusit rovnou z plného tréninku mistrovství republiky.

Není ohrožena vaše účast na úterní Zlaté tretře? Tam se bude házet koulí pozadu, tak to snad nebude problém.

Kdy jste se vlastně rozhodl, že desetiboj v Götzisu nedokončíte? Dála (trenér Dalibor Kupka - pozn. red.) říkal už po stovce, ať se na to vykašlu a radši to zkusím v Arles. Já jsem si řekl až po dálce, že to nemá cenu.

Proč jste ještě šel na kouli? Při kouli jsem tohle zranění nikdy necítil. Bolelo tu u odrazu, nebo při běhu, kouli jsem si před Arles chtěl ještě vyzkoušet.

Je toto zranění varováním? Asi je to důvod k zamyšlení, jestli jít tolik do rychlosti... Sice jsem běžel tady stovku jen 11,27, ale tři týdny jsem v podstatě nic nedělal.

Co říkali na vaše odstoupení organizátoři? Řediteli mítinku to bylo líto. Tak jsem mu říkal, že pro ně bude lepší, když zase vyhraje někdo jiný, aby to nebylo stereotypní a aspoň tak budu mít motivaci na příští rok.

A co říkal Bryan Clay? On si prožívá svůj závod. Jasně že řekl, že mu je to líto, ale to je stejné jako vloni. Tehdy on skočil do dálky pět metrů, tak jsem mu říkal, že takhle vyhrát nechci a že bych radši bojoval. Myslel jsem to upřímně, ale pak jsem se soustředil na sebe. Teď je to stejné.

Už jste mu vymyslel program na týden v Praze? Je to naplánované. V pondělí budeme grilovat, v úterý je Tretra, ve středu jdeme do staročeské restaurace v Dětenicích, to bude doufám koukat. Ve čtvrtek ho provedu městem a večer udělá Evča nějaké knedlo-vepřo-zelo a v pátek poletí domů. Pak už zůstane jenom náš kamarád Jesse a Attila Zsivóczky.

Reklama

Související témata: