Hlavní obsah

Bolt ukázal své trumfy a odtajnil plán: Chci odejít neporažený, strach nemám!

Londýn

Fenomenální jamajský rychlík Usain Bolt se chystá na svou rozlučku na mistrovství světa. Ostře sledovaný borec má ve sbírce jedenáct zlatých a dvě stříbné medaile z MS, to z něj dělá nejúspěšnějšího atleta šampionátů. A rozlučka v Londýně by podle toho měla vypadat. "Chci odejít neporažený v individuálním závodě," prozradil Bolt, když ve společnosti rodičů představil veřejnosti nové boty, v nichž poběží o další zlato.

Usain Bolt ukázal nové boty na londýnské fináleVideo: Reuters

 
Článek

Když se někde Bolt objeví, je z toho poprask. Hvězda je magnetem na fanoušky, média jsou v pozoru. Kolem známého Jamajčana je vždycky živo a to platí i před světovým šampionátem.Stejně jako Bolt nemá se soupeři slitování na atletické dráze, stejně suverénně se dokáže vypořádat i s dotazy novinářů.

Nemá problém se postavit i útočným dotazům. Novináře třeba zajímalo, proč na MS nebude startovat na dvoustovce. "Stovka je jednodušší," prohlásil Bolt. Když pak byl dotázán na to, zda nemá strach, že by jej mohli Van Niekerk nebo DeGrasse na téhle distanci porazit, rozesmál se a s odpovědí neváhal.

"Nikdy v kariéře jsem se nevyhýbal výzvám. Snažím se závodit vždycky s těmi nejlepšími, to chci, to mě vzrušuje. Čím rychlejší je soupeř, tím víc se s ním chci utkat. Wayde Van Niekerk běhá rychle a dobře, to je fakt, ale já jsem nevěděl, že poběží dvoustovku," konstatoval Bolt.

Jamajčan přiznal, že se těší na dobu, kdy nebude pod tlakem tvrdého tréninkového drilu. "Když se mi nebude chtít nebudu dělat nic. Nemyslím, že je to o tom, že si jen sednu a nebudu dělat nic. Jde o to, že se uvolním a řeknu si, teď nemusím dva dny trénovat. Pokud nechci," těší se na nový život. "Dosáhl jsem všeho, čeho jsem chtěl," dodal s tím, že třeba po skončení kariéry začne hrát fotbal, nebo přijme roli herce ve filmu.

Reklama