Hlavní obsah

Klučinová vzala po operaci halu na milost

Praha

Zimní sezónu brala vždy jen jako doplněk a přípravu na léto, které bylo její hlavní doménou. Teď ale trochu z donucení vícebojařka Eliška Klučinová vzala halu na milost. A z pěti nejlepších letošních výkonů na světě patří hned dva devětadvacetileté svěřenkyni Františka Ptáčníka.

Foto: ČAS - Eduard Erben

Eliška Klučinová před odletem na halové mistrovství světa do Birminghamu, vpravo její vícebojařská kolegyně Kateřina Cachová.

Článek

Na halu se cíleně připravovala jen před třemi lety, kdy byl evropský šampionát v Praze a Klučinová vyválčila bronz i národní rekord 4687 bodů. Pak se ale stupňovaly její potíže s ramenem, které po olympiádě v Riu musela vyřešit operací.

Příroda lepší než beton

„A po ní jsem zjistila, že oštěp už nebude moje silná stránka jako dřív. Tak jsem to přehodnotila, že hala je pro mě docela dobrá,“ přiznává, byť pořád platí, že letní závody třeba na kladenském Sletišti či v rakouském Götzisu těžko něco překoná…

„Mám ráda otevřený prostor, sluníčko a přírodu. Přece jen ve velké hale je to samý beton, což energii nepřidá. Ale aspoň je závod hotový za jeden den, i když hodně náročný,“ srovnává.

Zmiňovaným náročným dnem pro ni bude na halovém mistrovství světa v Birminghamu pátek. Klučinová do pětiboje půjde v pozici trojky letošních světových tabulek za Američankou Erikou Bougardovou a Rakušankou Ivonou Dadicovou.

Zbrzdila ji chřipka

Jenže například šampiónka z Prahy Katarina Johnsonová-Thompsonová ještě v této sezóně nezávodila a závěrečná příprava Klučinové měla k ideálu daleko.

„Zpomalila mě chřipka. Po mistrovství republiky jsem měla teplotu 38 stupňů a zalehla úplně, teď už je to aspoň lepší,“ popisuje stále mírně chraplavým hlasem. „Snažila jsem se udržet aspoň dynamiku a výbušnost, naběhat na závěrečnou osmistovku, ale při nemoci to úplně nejde,“ ví.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.