Hlavní obsah

Kohák odmítl výhru a olympijská vítězka Neumannová ukázala sílu

České Budějovice,Praha

Slunce, sníh, kroupy a dešťové kapky. Ale když má běžec číslo na hrudi, vyráží. V Českých Budějovicích jich nakonec v sobotu doběhlo do cíle 1413. Mezi nimi například olympijská vítězka Kateřina Neumannová a bavič Jakub Kohák. Vítězové ale byli jiní. První RunTour roku 2015 ovládli Jan Kreisinger s Lucií Sekanovou.

Foto: Run Tour

Kateřina Neumannová se neztratila.

Článek
Fotogalerie

"S RunTour jsem se rozběhl už podruhé a tedy klobouk dolů, těch lidí tu běhá pořád víc a všichni se pořád smějí. Možná proto, že mě v cíli nechali za sebou," myslel si oblíbený bavič, který pětikilometrovou trať zvládl za necelých 29 minut. "Umím to líp, ale přece to tu nevyhraju," dodal Kohák.

Suverénně nejlepší ze všech osobností byla v cíli olympijská vítězka v běhu na lyžích, Kateřina Neumannová. „Pořádně jsem se neprotáhla, ale nakonec mi to docela běželo," říkala spokojeně. Čas 21:40 minuty a čtvrté místo mezi ženami hovoří za vše.

Velký náskok Jan Kreisingera

"Trať nebyla z nejlehčích. I když jsem Jihočech, pár úseků jsem neznal. I proto jsem rád, že jsem do cíle doběhl s tak velkým náskokem," chválil si v cíli elitní český běžec Jan Kreisinger.

Pro Lucku Sekanovou byla českobudějovická RunTour především rodinným závodem. "Kromě mě běžela i mamka s přítelem. Přidal se k nim i můj přítel, byl to bezva den," měla jasno a celá rozzářená v cíli rozdávala úsměvy na všechny strany. "Člověk může říct, že to vítězství bylo jasné, ale radost to rozhodně nesnižuje," dodává česká dálková běžkyně, která se letos chce soustředit především na tři kilometry překážek. "Dnes to byl ideální trénink, ukázal, že na tom nejsem vůbec špatně," přiznala.

Další díl seriálu se koná 9. května v Olomouci. Ve startovní listině je k dispozici už jen 400 míst.

Reklama

Související témata: