Hlavní obsah

Další blondýnky rozšiřují biatlonový tým. Soukalová se cítí lépe

Antholz-Anterselva

Šest závodnic vyšlou trenéři ženské biatlonové reprezentace do blížících se závodů Světového poháru v italské Anterselvě. Pryč z týmu je Jitka Landová, které se v posledních podnicích v Ruhpoldingu příliš nedařilo, a místo ní se představí dvě blondýnky - návrat mezi elitu hlásí zkušená Barbora Tomešová, kterou doplní talentovaná, jednadvacetiletá biatlonistka Jessica Jislová.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Barbora Tomešová je zpět v českém týmu.

Článek
Fotogalerie

Obě reprezentantky podávaly dlouhodobě dobré výkony v nižším IBU Cupu a nyní dostanou šanci ukázat se i při závodech Světového poháru. Ten začíná ve čtvrtek ženským sprintem, o den později jedou muži a o víkendu jsou na programu stíhací závody a štafety.

Zástupkyně něžného pohlaví se tak postaví na start v Anterselvě v plném počtu šesti závodnic. „Potřebujeme porovnat úroveň mezi Světovým pohárem a IBU Cupem. Holky se opakovaně pohybovaly kolem desítky nebo v desítce IBU Cupu. To jsou dobré výsledky, ale jen přímá konfrontace ukáže, jak na tom skutečně jsou," upřesnil na svazových stránkách trenér žen Zdeněk Vítek.

Naopak hledat ztracenou sebedůvěru bude na německé straně Šumavy Jitka Landová. „Během tréninků bylo na Jítě vidět, že její výkonnost jde nahoru. Bohužel to nedokázala předvést v závodech. Na střelnici se vždy trápila," vysvětlil Vítek a dodal: „V IBU Cupu není na sportovce takový tlak, má naději si zazávodit na špici a znovu tak získat sebevědomí."

Gabriela Soukalová, držitelka žlutého dresu vedoucí závodnice SP, se po zdravotních potížích cítí čím dál lépe. V úterý nechyběla na tréninku, o jejím startu v zítřejším sprintu ale dosud nebylo rozhodnuto.

Reklama