Hlavní obsah

Zlato, stříbro, bronz! Koukalová má k medailím výhrady, ale chce přidat další

Praha/Hochfilzen

Svůj kompletní medailový poklad nosí v kapse. Biatlonistka Gabriela Koukalová už má od každého cenného kovu, které se rozdávají na letošním světovém šampionátu, jeden kousek. „Je skvělé mít pro sebe takhle kompletní sbírku," usmála se, i když jako absolventka Vyšší odborné školy oboru Ražená mince má k medaili trochu výhrady. „Mám přece jen slabost pro ruční práci a tohle je dělané strojově, podle jednoho mustru. Zdají se mi i rok od roku menší a lehčí. Zřejmě na nich šetří materiálem," tvrdila ve studiu České televize.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Je pravá! Gabriela Koukalová zkouší pravost zlaté medaile z Hochfilzenu poté, co vyhrála na mistrovství světa sprint na 7,5 kilometru.

Článek
Fotogalerie

„Když bych měla srovnat olympijské medaile ze Soči, ty byly vyloženě uměleckým dílem," dodala Koukalová potěšená tím, že jí letošní ceremoniály pokaždé zpestřuje les českých vlajek na hochfilzenském náměstí.

„Zdá se mi úplně úžasné, kolik tam vždycky přijde lidí a jak vyvolají moje jméno," líčila po stříbrném závodě na 15 km, kdy omylem dostala skleněnou cenu určenou pro třetí místo. „Zjistila jsem to hned po vyhlášení, tak jsme si je s Alexií Runggaldierovou okamžitě vyměnily," smála se, ale zároveň připustila, že už má problém doma někam poskládat všechny biatlonové trofeje.

Při pátečním závodě ženských štafet (14.45 h, ČT sport) bude Koukalová v očekávané roli české finišmanky. „Uvidíme, jakou roli děvčata na třech předchozích úsecích Gábině přisoudí. Jestli bude ještě bojovat o pěkný výsledek, nebo zachraňovat, co se dá," uvedl trenér Zdeněk Vítek, jenž po dlouhém váhání rozhodl, že štafetu rozběhne Jessica Jislová.

Náhradnice tak dostala přednost před Lucií Charvátovou, která při všech svých štafetových startech musela na trestné kolo. „Jess tu předváděla v tréninku větší střeleckou stabilitu než Lucka, tak snad ji tíha okamžiku nesloží a přiveze štafetu alespoň trochu v kontaktu," přiblížil Vítek, jenž na další úseky pošle Evu Puskarčíkovou a Veroniku Vítkovou. „Věřím, že obě vydají ze sebe to nejlepší, ale nechtějte po mně, abych něco výsledkově odhadoval," dumal trenér.

Reklama

Související témata: