Hlavní obsah

Biatlonistka přišla po snídani s omluvou: To se zase jednou něco nepovedlo, ale máme ještě hafo závodů

Östersund

I bez jejího propadáku by z toho asi žádný zázračný výsledek nebyl, ale zpackanou střelbou to Veronika Vítková na druhém úseku pojistila. Česká smíšená štafeta ještě s Evou Puskarčíkovou, Ondřejem Moravcem a Michalem Krčmářem v prvním soutěžním dnu nového ročníku SP v Östersundu skončila třináctá.

Foto: Český biatlon - Petr Slavík

Česká biatlonistka Veronika Vítková nemohla být se svým výkonem ve smíšené štafetě spokojená. Musela na trestné kolo.

Článek

Při absenci Gabriely Koukalová, která jen fandila u trati, měla být Vítková se svými zkušenostmi oporou týmu. Ale přišlo selhání.

"To se zase jednou něco nepovedlo," posteskla si Vítková dnes po snídani na facebooku.

Před závodem nechtěla věřit, že by to mohlo dopadnout tak, jak to dopadlo. "Bohužel, stalo se, už to nevrátím a celé štafetě se omlouvám. Nicméně, je to začátek sezóny, první závod a já stále věřím v lepší zítřky, závodů před sebou máme hafo," pokračovala Vítková na síti.

Ve smíšené štafetě se jí nedaří opakovaně. I proto v minulé sezóně nestartovala v téhle disciplíně na MS v Hochfilzenu.

A zmíněné minulé nezdary? Shrnuje je web biatlon.cz: Canmore 2015/2016 (celkově 10. místo štafety) – ležka 3 trestná kola +3 dobíjení, stojka 0+0, Vítková průběžně dvaadvacátá. Oslo 2015/2016 (celkově 6. místo) – ležka 0+3, stojka 0+2, průběžně dvanáctá. Östersund 2016/2017 (celkově 7. místo) – ležka 1+3, stojka 0+1, průběžně třináctá. A teď - znovu ve Švédsku - tři dobíjení a jedno kolo vleže, další tři dobíjení vestoje...

Moravce vyslala na trať čtrnáctého s odstupem minuty a půl. Muži už se dopředu nedotáhli.

Celý tým je i nadále v Östersundu, kde se seriál naplno rozběhne individuálními bitvami od středy. Víkend zkusí Vítková hodit za hlavu... "Hlavu hore a jedeme dál... a s úsměvem," přidala smajlíka.

Reklama

Související témata: