Hlavní obsah

Evropský titul v tancích na ledě mají Francouzi

VARŠAVA

Francouzští krasobruslaři Isabelle Delobelová a Olivier Schoenfelder v pátek získali na mistrovství Evropy ve Varšavě titul v soutěži tanečních párů. Po čtyřech letech tak přerušili nadvládu ruských reprezentantů v této kategorii.

Článek

Druzí skončili s minimální ztrátou 31 setin bodu bývalí juniorští světoví šampióni Oksana Domninová a Maxim Šabalin z Ruska. Bronz patří úřadujícím mistrům světa Albeně Denkovové a Maximu Stavijskému z Bulharska. Čeští reprezentanti Kamila Hájková a David Vincour si po volném tanci polepšili o dvě příčky a obsadili sedmnácté místo.

Pořadí na prvních třech místech zůstalo beze změny od povinného tance. Delobelová a Schoenfelder, čtvrtí z olympijských her v Turíně, vyhráli po úvodní části soutěže i originální tanec. Až v pátek je strhujícím vystoupením na hudbu Alexandra Borodina porazili Domninová se Šabalinem, ale stačilo to pouze na zmenšení odstupu na první místo, který dosud činil jeden a půl bodu.

Divákům už se dnes nepředstavili maďarští tanečníci Nora Hoffmanová a Attila Elek, kterým patřilo průběžné sedmé místo, protože partner si v tréninku před vystoupením zlomil kotník.

Výsledky:
Taneční páry - konečné pořadí: 1. Delobelová, Schoenfelder (Fr.) 199,47 b., 2. Domninová, Šabalin (Rus.) 199,16, 3. Denkovová, Stavijski (Bulh.) 193,73, 4. Chochlovová, Novickij (Rus.) 175,76, 5. Kerrová, Kerr (Brit.) 171,90, 6. Faiellaová, Scali (It.) 170,25, ...17. Hájková, Vincour (ČR) 127,15.

Reklama

Související témata: