Hlavní obsah

Volejbalisté na závěr Kooperativa Cupu prohráli s Rusy

JABLONEC NAD NISOU

Čeští volejbaloví reprezentanti obsadili na mezinárodním turnaji Kooperativa Cup v Jablonci třetí místo. V závěrečném vystoupení podlehli výborně hrajícímu celku Ruska 1:3, který si třetí výhrou v řadě zajistil konečné prvenství.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Čeští volejbalisté obsadili v konečném pořadí Kooperativa Cupu třetí příčku.

Článek

"Rozhodly už první dva sety, kdy soupeř uplatnil výškovou převahu a důraz ve všech činnostech. Na zásadní zvrat jsme už navzdory postupnému zlepšení herního projevu neměli síly," hodnotil trenér Pavel Řeřábek.

Domácí nastoupili oproti předchozím utkáním v poněkud pozměněné základní sestavě, když příležitost hned od počátku dostali nahrávač Ticháček, Polák a Štokr. Hosté si díky přesnému servisu, pestré hře v poli a lepším blokům rychle vypracovali pětibodový náskok, který do konce první části ještě zvýšili.

Úvod druhého dějství patřil Čechům, ale potom znovu převzali iniciativu Rusové. Český výběr však nerezignoval a ve třetím setu zejména zásluhou střídajícího J. Novotného a Pláteníka i kvalitnější nahrávky donutil protivníka k chybám. Čtvrtá sada vyzněla opět pro sebevědomý ruský tým, který prošel turnajem bez zakolísání.

ČESKO vs RUSKO 1:3 (-18, - 21, 18, -17)
Sestava Česka: Ticháček, Král, Dubš, Polák, Staněk, Štokr, libero Kryštof - Popelka, Zapletal, Pláteník, J. Novotný.
Další výsledek: Srbsko a Černá Hora-Francie 3:1 (20, 23, -26, 16)
Konečné pořadí: 1. Rusko 6 ( 9:5), 2. Srbsko a Černá Hora 5 (8:6), 3. Česko 4 (6:8), 4. Francie 3 (5:9).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.