Hlavní obsah

Sprinter Gatlin vyhrál i druhý závod po trestu za doping

TALLINN

Americký sprinter Justin Gatlin vyhrál i druhý závod po návratu k atletice po čtyřletém trestu za doping, ale hranici 10 sekund na stometrové trati se mu opět zdolat nepovedlo. Na mítinku v Tallinnu dnes olympijský šampion z Atén zvítězil v čase 10,17. O sedm setin tak vylepšil svůj výkon z úterního závodu v estonském Rakvere.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Olympijský vítěz z Atén a v roce 2006 přistižený dopingový hříšník Justin Gatlin se po čtyřletém trestu vrátil na dráhu .

Článek

"Pořád ztrácím na startu, ale finiš je dobrý. Takže až zlepším start," uvedl osmadvacetiletý běžec s osobním rekordem 9,85. V roce 2006 Gatlin dokonce vyrovnal tehdejší světový rekord 9,77, ale o historický zápis přišel kvůli zvýšené hodnotě testosteronu.

V Tallinnu vyhrál s náskokem osmi setin před krajanem Rubinem Williamsem. "Sem tam mě něco bolí, pojedu domů a dám se dohromady. Všichni ale mohli vidět, že se zlepšuju," prohlásil Gatlin, který kvůli dopingové minulosti obtížně hledá závody, kde mu umožní startovat. Znovu by měl běžet 21. srpna ve finském Joensuu.

Reklama