Hlavní obsah

Na Prague Open stolních tenistů přijede i legendární Persson

PRAHA

Stolní tenista Jörgen Persson se stane největším tahákem srpnového exhibičního turnaje Prague Open. Švédskou legendu na pražský turnaj, který se koná 12.-14. srpna v hale hotelu Oáza, zlákal domácí hráč Petr Korbel. Persson svoji kariéru začal v české metropoli na evropském šampionátu v roce 1986.

Článek

"Praha je moje oblíbené město, tady jsem tehdy vyhrál svůj první velký titul," citovali Perssona organizátoři Prague Open. Švéd se na letošním mistrovství světa v Šanghaji vzdal reprezentace, nyní má pomáhat talentům v Kataru.

Hráče pro turnaj shání tuzemská jednička Korbel, čerstvý mistr německé ligy s Würzburgem. Právě jeho spoluhráči by se měli Prague Open zúčastnit, možná přijede také družstvo z Grenzau, bývalého Korbelova působiště. "Je to pro ně výhodný termín na rozehrání před začátkem nového ročníku německé ligy," řekl dnes Korbel.

Možná přemluví i Waldnera

K Perssonovi, mistru světa z roku 1991, se Korbel ještě pokusí oslovit dalšího ze slavné švédské generace čtyřicátníka Jana-Oveho Waldnera. "Je s ním těžká komunikace, ale nevzdávám se a ještě jednou to zkusím," řekl Korbel. Zatímco Waldner je nepřístupný, s Perssonem se Korbel domluvil během tří dnů. "Řekl hned, že má čas, a bylo to hotovo," konstatoval Korbel.

Loňský čtvrtý ročník Prague Open vyhráli ukrajinský stolní tenista Dmitrij Prokopcov a slovenská hráčka Eva Ódorová.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.