Hlavní obsah

Papadopulos jde do Arsenalu

Jan Krůta

Fotbalista Baníku Ostrava Michal Papadopulos přestoupí v létě do Arsenalu. Právu to potvrdil Viktor Kolář z agentury Sport Invest, který hráče během dvoudenního pobytu v Londýně doprovázel. Částka za přestup se pohybuje v rozmezí 70-90 mil. korun.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Michal Papadopulos.

Článek

"Byl jsem příjemně překvapen, jak mě tam přijali. Ty hráče jsem znal jen z televize a najednou jsem vedle nich seděl v jedné kabině. Chovali se jako jedna rodina," řekl Papadopulos, kterého šance hrát anglickou ligu za Arsenal moc láká. "Je to špičkový klub v jedné z nejlepších soutěží světa. Hrát tam je pro mě velká výzva a věřím, že když si mě trenér vybral, tak dostanu šanci," dodal.

Jednání se zúčastnili i majitel Baníku Daniel Vacek a předseda dozorčí rady Vojtěch Flégl. Přestupu 18letého útočníka prý nestojí v cestě žádné komplikace. "Jeho dědeček je Řek, takže má nárok na řecké občanství. Půjde tam jako Čech s řeckým pasem, který mu teď vyřizujeme. S ním bude hráč ze země Evropské unie a nemusí splňovat žádná přísná kritéria pro udělení pracovního povolení, dostane ho automaticky," vysvětlil Kolář.

Hráč Papadopulosova typu se hodí do koncepce týmu

"Seděli jsme víc než čtyři hodiny s trenérem Arsene Wengerem a hlavním skautem klubu Stevem Rowleyem, který je jeho pravou rukou," popsal Kolář.

"Arsenal všechno perfektně zařídil. Michala pozvali i do kabiny, kde byl představen všem hráčům. Chovali se k němu úplně normálně, každý mu podal ruku a prohodil pár frází. A pak si s nimi i zatrénoval, což původně nebylo v plánu. Půjčili mu věci a když proti sobě hráli fotbal, nastoupil v útoku s Francouzem Henrym, jednou z hvězd mužstva."

Podrobnosti smlouvy se teprve dolaďují. Zástupci Arsenalu mají hráče dobře zmapovaného, jen Rowley ho v této sezóně viděl na vlastní oči čtyřikrát, naposledy v ligovém utkání na Synotu, kdy dal svůj první ligový gól. "Říkali, že je to vyloženě koncový hráč, který se jim hodí do koncepce. Trenér Wenger s ním počítá do kádru prvního týmu a slíbil, že mu dá šanci v Premier League," prozradil Kolář.

Arsenal stále sleduje také brankáře české reprezentace Petra Čecha z Rennes. "Wengerovi se Petr líbí, Rowley říká, že by potřeboval ještě trošku dozrát, že je moc mladý. Rozhodnutí o jeho případném přestupu do Arsenalu ještě nepadlo, ale pořád je v kurzu. Není ani vyloučeno, že by třeba ještě rok zůstal ve Francii," přiblížil výkonný ředitel agentury Sport Invest.

Reklama

Související témata: