Hlavní obsah

Stolní tenistky porazily v Evropské lize Polsko

NÁCHOD

České stolní tenistky dosáhly v Evropské lize prvního vítězství. V Náchodě v úterý při premiéře trenérky Marie Hrachové porazily Polsko 3:0 a v tabulce skupiny D opustily poslední místo.

Článek

První bod získala Renáta Štrbíková po třísetovém vítězství nad Martou Smetekovou. Domácí reprezentantka začala hladkou výhrou 11:1, poté ji Polka sice trápila víc, ale neuspěla. Iveta Vacenovská v druhém duelu nevyužila v závěru úvodní sady vedení 10:7, ale v dalších setech už nedala Monice Pietkiewiczové šanci.

"Renata se s tím vypořádala dobře, vyhrála v pohodě. Taky Iveta hrála takticky dobře, i když měla problémy s rukou," řekla ČTK Hrachová a dodala, že ani Štrbíková nebyla po střevní chřipce ještě zcela zdravotně v pořádku.

Do třetí dvouhry nastoupila Jana Dobešová, která se do národního týmu vrátila po dvou letech. "Z těch dalších hráček ale vypadala momentálně nejlépe. Věřila jsem jí, i když se to někomu mohlo zdát jako risk," řekla Hrachová.

Doběšová nezklamala

Dobešová trenérku nezklamala, i když jí proti Magdaleně Cichocké utekl začátek, ztratila první set a v druhém prohrávala už 1:8. Podle Hrachové se tak opět ukázala její psychická odolnost. "Evropská liga je na psychiku náročná, na rozdíl od klubových soutěží se hraje jen na jednom stole," uvedla Hrachová a připomněla, že ani Dobešová neměla před utkáním jednoduchou situaci. "Za čtyři dny musela najezdit asi dva a půl tisíce kilometrů," řekla.

Češky se s Polkami střetly naposledy na mistrovství Evropy a podlehly jim hladce 0:3 na zápasy. Soupeřkám ale nyní v Náchodě chyběla čínská rodačka Sü Ťie, 69. hráčka světa.

V předchozích dvou duelech prohrál český výběr v Rakousku 0:3 a doma se Slovinskem 2:3. Evropská liga bude pokračovat na podzim, kdy Češky 5. září přivítají Rakousko a 23. listopadu pojedou do Slovinska. Soutěž je kvalifikací na mistrovství Evropy v Bělehradu 2007.

ČR - Polsko 3:0
Štrbíková - Smeteková 3:0 (1, 7, 11), Vacenovská - Pietkiewiczová 3:1 (-11, 7, 5, 3), Dobešová - Cichocká 3:1 (-6, 9, 7, 5).
Tabulka skupiny D:
1. Rakousko2206:14
2. ČR3125:64
3. Polsko3124:74
4. Slovinsko2114:53

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.