Hlavní obsah

Čeští bikeři skončili na MS šestí ve štafetě

FORT WILLIAM

České kvarteto ve složení Jaroslav Kulhavý, Filip Adel, Kateřina Hanušová-Nashová a Milan Spěšný obsadilo ve štafetě na světovém šampionátu v závodech na horských kolech šesté místo. Ve skotském Fort Williamu se v úvodní disciplíně šampionátu radovali v úterý z titulu Švýcaři před Polskem a USA.

Foto: Sport.cz

Biker Milan Spěšný na archivním snímku.

Článek

Kvarteto Florian Vogel, Thomas Litscher, Petra Heinziová a Nino Schurter bezpečně obhájilo zlato z loňského roku. V čele závodu byli Švýcaři od prvního úseku.

Českou štafetu dobře rozjel vicemistr Evropy do 23 let Kulhavý, který junioru Adelovi předal na třetím místě. Adel držel krok se soupeři ještě polovinu okruhu, ale poté odpadl a klesl až na jedenáctou pozici. "V tu chvíli jsem si myslel, že dopadneme hodně špatně," přiznal český trenér Jiří Lutovský.

Hanušová-Nashová na třetím úseku pak posunula české družstvo o jednu příčku výše, ale v závěrečném okruhu vytáhl Spěšný skvělým výkonem české družstvo na konečné šesté místo. Za čtvrtou Francií Češi zaostali jen o 17 sekund. "Tajně jsem doufal v zisk medaile. Snažil jsem se, co to šlo, ale ztráta byla velká," řekl Spěšný, který dosáhl třetího nejrychlejšího času ze všech startujících.

MS v závodech na horských kolech - štafeta
1. Švýcarsko (Vogel, Litscher, Heinziová, Schurter) 1:33:36, 2. Polsko (Karczynski, Brzozka, Wloszoczowská, Batek) -49, 3. USA (Gouldová, Gilmour, Schultz, Craig) -1:09, 4. Francie -1:45, 5. Německo -1:53, 6. ČR (Kulhavý, Adel, Hanušová-Nashová, Spěšný) -2:02.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.