Hlavní obsah

CAS zahájí případ odvolání dopingového hříšníka Landise

NEW YORK

Americký cyklista Floyd Landis má poslední možnost vyhnout se trestu za doping, který mu byl prokázán během Tour de France před dvěma lety. Mezinárodní sportovní arbitráž CAS ve středu zahájí několikadenní jednání, které se bude zabývat Landisovým odvoláním proti výroku americké arbitráže.

Článek

Slyšení za zavřenými dveřmi v New Yorku může trvat až pět dní, poté CAS oznámí ze svého sídla v Lausanne konečný verdikt, proti kterému se už nelze odvolat. "Floyd je rád, že má tuto možnost očistit své jméno. Jsme přesvědčeni, že dokáže svou nevinu a bude moci pokračovat v závodní kariéře," prohlásil Landisův právník Maurice Suh.

Dvaatřicetiletý Američan byl v roce 2006 pozitivně testován na syntetický testosteron po poslední horské etapě Tour, v níž si zajistil celkový triumf. Ten mu poté Mezinárodní cyklistická unie odebrala.

Landis už při slyšení před americkou arbitráží v Kalifornii zpochybnil věrohodnost testů a tvrdil, že laboratoř při analýze porušila řadu pravidel.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.