Hlavní obsah

Biker Kulhavý natočil školu jízdy na horském kole

PRAHA

Výběrem správného kola, potřebným servisem i profesionální jízdou v terénu se zabývá nový dvanáctidílný seriál, jehož hlavním protagonistou je současný nejlepší český závodník na horských kolech Jaroslav Kulhavý. Cyklistická videoškola je určena široké veřejnosti a především pak začínajícím cyklistům.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Český biker Jaroslav Kulhavý

Článek

„Když jsem s cyklistikou začínal, tak jsem v řadě případů nevěděl, co mám dělat, co je dobře a co špatně. Tímto projektem chci pomoci začínajícím cyklistům, aby si osvojili nejen správné triky, ale aby si také uvědomili, že péči nepotřebuje jen tělo, ale i kolo. Dobrá příprava je nesmírně důležitá na všech stranách,“ poznamenal Kulhavý při čtvrtečním představení seriálu.

Cyklistická škola je umístěna na stránkách www.kulhavy-birell.cz a od čtvrtka je zde k vidění první díl, v němž je věnována pozornost správnému výběru kola. Další pětiminutové části by měly přibývat třikrát týdně a kompletní seriál, jenž vznikl během dvou týdnů na různých místech v Praze, Jablonci nad Nisou a Jizerských horách, tak bude na internetu během měsíce. Ke každému dílu je navíc na webu rozšiřující textový doprovod.

Tématický záběr seriálu pokračuje od výběru kola přes servis, odstraňování závad až po základy jízdy v terénu. Věnuje se ale také plánování tras, cyklistickému tréninku či výživě. Účastník olympiády v Pekingu (18. místo) si natáčením zpestřil přípravu na červencové mistrovství Evropy v Nizozemsku, kam pojede v roli šestého muže světového žebříčku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.