Hlavní obsah

Obhájce Kreuziger skončil v závodu Kolem Švýcarska třetí

BERN

Český cyklista Roman Kreuziger obsadil třetí místo v etapovém závodě Kolem Švýcarska. Obhájce loňského prvenství nestačil pouze na domácího Fabiana Cancellaru, jenž vyhrál díky suverénnímu vítězství v dnešní závěrečné časovce, a druhého Němce Tonyho Martina. V konečném hodnocení dělilo Kreuzigra od druhého místa 22 sekund, za Cancellarou skončil o dvě minuty a 24 sekund.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Cyklista Roman Kreuziger (uprostřed v zeleném trikotu) v závodě Kolem Švýcarska, kde skončil celkově třetí.

Článek

Nejlepší český cyklista v generálce na Tour de France prokázal, že je na vrchol sezony dobře připraven. V kopcích si nenechal ujet nejlepší vrchaře a i v jízdě proti chronometru patřil k nejlepším. V neděli skončil na trati dlouhé 39 kilometrů sedmý, na Cancellaru ztratil dvě minuty.

"Myslím, že můžu být spokojen. Pořád jsou to stupně vítězů v prestižním závodě. A směrem k Tour je to dobré znamení. Měl jsem měsíc závodní pauzu a vůbec jsem nevěděl, jak na tom po náročném soustředění v horách budu," zhodnotil devítidenní závod na svém webu Kreuziger.

Kreuziger proťal cílovou čáru dříve

Krátce před cílem se s Cancellarou na silnici potkali. Kreuziger nakonec proťal cílovou čáru dříve, neboť švýcarský olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa v časovce, jenž startoval o dvě minuty později, slavil celkový triumf se zdviženýma rukama.

"Nikdy není příjemné, když vás při časovce někdo dojede. Ale od Cancellary se to dá skousnout. Naopak mi to dodalo morálku a ten závěr jsem zajel dobře. Na Klödena jsem ještě dokázal najet nějaké vteřiny. A to je přitom borec, který mi vloni v takhle dlouhých časovkách dával 25 vteřin," prohlásil.

V časovce propadl Slovinec Tadej Valjavec, jenž hájil žlutý trikot vedoucího závodu. Na trati byl téměř o čtyři minuty déle než vítěz a propadl se na konečnou sedmou příčku. Před Kreuzigra, jenž byl před časovkou třetí, se vedle Cancellary posunul ještě Martin.

Cyklistický etapový závod Kolem Švýcarska - 9. etapa (časovka na 39 km):
1. Cancellara (Švýc.) 45:59 min., 2. Martin (Něm.) -1:27, 3. Dekker (Niz.) -1:42, 4. Burghardt (Něm.) -1:43, 5. Sylvain Chavanel (Fr.) -1:48, 6. Meyer (Austr.) -1:50, 7. Kreuziger (ČR) -2:00.
Konečné pořadí:
1. Cancellara 33:05:51 hod., 2. Martin -2:02, 3. Kreuziger -2:24, 4. Klöden (Něm.) -2:50, 5. Karpec (Rus.) -3:18, 6. Cunego (It.) -3:23.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.