Hlavní obsah

Na MS do Kanady zamíří jedenáct českých cyklistů

PRAHA

Jedenáct českých cyklistů bude reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa v silniční cyklistice, které proběhne od 7. do 12. října v kanadském Hamiltonu.

Foto: ČTK

Jedním z tahounů reprezentačního výběru má být Ondřej Sosenka z polské stáje CCC Polsat.

Článek

V mužské elitní kategorii se představí mistři republiky v silničním závodě jednotlivců a časovce Lubor Tesař a Michal Hrazdíra (oba eD´system-ZVVZ). K nim se přidají Ondřej Sosenka (CCC Polsat) a neméně zkušený Milan Kadlec z Lampre.

"Časovku pojedou Sosenka s Hrazdírou, všichni čtyři pak závod jednotlivců," uvedl sportovní koordinátor Českého svazu cyklistiky Josef Kratina. "Sosenka s Hrazdírou a Tesařem splnili nominační kritéria, ze tří dalších adeptů byl vybrán Kadlec. Na mistrovství světa už startoval, navíc jezdí v prvodivizním týmu a má dostatek zkušeností," dodal.

Nikdo z mladíků, junioři čtyři

V kategorii do 23 let nebude z Čechů po výsledkovém propadáku na ME v Aténách startovat nikdo, mezi juniory je na čtyři místa zatím šest adeptů (Kreuziger, Štybar, Fůs, Šel, Šulc, Studnička). Trenér Svatopluk Henke zúží nominaci v příštích dnech.

Poměrně velké ambice si dělá i naše ženská jednička Lada Kozlíková, která věří v solidní umístění zejména v časovce. Spolu s ní pojede do Hamiltonu i Júlie Pekárková. V kategorii juniorek se představí P. Bublová, která úspěšně závodí i na horských kolech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.