Hlavní obsah

Kreuzigrovi končí dřina na Kanárech, čeká ho první závod

TENERIFE

Po tříměsíční zimní přípravě se nejlepší český cyklista Roman Kreuziger chystá na vstup do nové sezóny. Devátý muž loňské Tour de France odstartuje v úterý do etapového závodu Kolem Sardinie.

Foto: ČTK/AP

Roman Kreuziger

Článek

Do Itálie se třiadvacetiletý jezdec stáje Liquigas přesune ze soustředění na Tenerife, které zakončí v pátek. "Odtrénovali jsme to, co jsme měli. Poslední tři dny nám sice moc nepřálo počasí, museli jsme trochu improvizovat, ale celkově se soustředění vydařilo," uvedl Kreuziger na svém webu.

Někteří jeho týmoví kolegové už závodit začali. "Chicchi vyhrál dvě etapy v Kataru, Bennati zatím jednu v Ománu, takže paráda," liboval si šestý nejlepší sportovec České republiky za loňský rok.

Na Mallorce a posléze na Kanárských ostrovech trénoval s přestávkami od začátku roku. Na Tenerife využíval během přípravy hotel v nadmořské výšce 2152 metrů. "Jsou tady krásně vidět hvězdy, řada lidí do tohoto hotelu právě kvůli pozorování hvězd jezdí. Ale my jsme přijeli v první řadě kvůli tréninku," konstatoval Kreuziger, pro kterého budou vrcholy sezony opět slavné závody Tour de France a Vuelta.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.