Hlavní obsah

Kreuziger se v třetí etapě Kolem Švýcarska šetřil a nabral ztrátu

SCHWARZENBURG

Český cyklista Roman Kreuziger opustil ve třetí etapě závodu Kolem Švýcarska druhé místo v průběžném pořadí a klesl až na 55. příčku. Po dojezdu uvedl, že s nejlepšími jezdci nedržel v posledních dvou kilometrech tempo záměrně.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Český cyklista Roman Kreuziger

Článek

Díky vydařenému útoku v závěru 196,6 km dlouhé trati dnes projel vítězně cílem Frank Schleck z Lucemburska, na kterého Kreuziger ztratil přes dvě minuty. Do čela závodu se dostal Němec Tony Martin, který skončil v etapě desátý. Obhájce druhého místa vystřídal v čele domácího favorita Fabiana Cancellaru, před kterým má k dobru jedinou sekundu.

Kreuziger, jenž předloni závod Kolem Švýcarska vyhrál, ztrácí na nového lídra podniku ProTour minutu a 59 sekund. "Jak jsme přijeli pod poslední kopec, zvolnil jsem, protože jsem se nechtěl vyloženě zmrtvit. Nohy si zatahaly dost a bylo zbytečné, abych se gumoval jen kvůli tomu, že musím zůstat v pořadí. Jsem tady od toho, abych se připravil na Tour de France, takže z propadu v pořadí si vůbec nic nedělám," uvedl český cyklista na svém webu.

Jeho tým Liquigas dnes přišel o Slováka Petera Sagana, čtvrtého z prologu, který kvůli únavě do etapy ani nenastoupil, a také o Valeria Agnoliho.

Cyklistický závod Kolem Švýcarska - 3. etapa (196,6 km):
1. F. Schleck (Luc.) 5:02:21, 2. Uran (Kol.) stejný čas, 3. Mollema (Niz.), 4. Morabito (Švýc.), 5. Carrara (It.), 6. Garate (Šp.) všichni -3, ...69. Kreuziger (ČR) -2:04.
Průběžné pořadí:
1. Martin 9:38:04, 2. Cancellara (Švýc.) -1, 3. Lövkvist -9, 4. Uran -10, 5. Devenyns (Belg.) -11, 6. F. Schleck -13, ...55. Kreuziger -1:59.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.