Hlavní obsah

Na trati jsem lezl jako jednonohý, přiznal po víkendovém úspěchu biker Kulhavý

PRAHA

Biker Jaroslav Kulhavý obsadil druhé místo v dnešním závodu Světového poháru v cross country ve švýcarském Champéry a postaral se o nejlepší český výsledek v historii. Pětadvacetiletý Kulhavý nestačil pouze na domácího Floriana Vogela, s nímž jel v závěru závodu ve dvojici.

Foto: CO

Biker Jaroslav Kulhavý

Článek

Zajel jste nejlepší výsledek ve Světovém poháru v kariéře. Co pro vás to druhé místo znamená? Je tu úplně super, protože před závodem jsem se cítil dost špatně. V sobotu na tréninku jsem se s tou tratí hrozně pral, lezl jsem na tom jako jednonohý. Proto jsem nečekal, že to bude až takhle dobré.

V závěru závodu jste dokonce bojoval o prvenství se Švýcarem Vogelem… Ještě kilometr před cílem jsme jeli spolu, ale v posledním výjezdu byl trochu lepší. Odjel mi na výkonnost, i když jsem jel na maximum. Vogel si vyhrát zasloužil, od začátku byl vpředu. A v tom závěrečném kopci měl nejvíc sil.

Nemrzí vás trochu, že vysněné vítězství bylo nadosah? Ne, jsem strašně rád za to druhé místo. Alespoň je co zlepšovat. Třeba už příští týden ve Val di Sole.

Je to reálné? Uvidíme, tam je fyzicky náročnější trať. Ale stát se může cokoliv. Dnes to bylo vyrovnané, pět nejlepších se vpředu pořád točilo. Já byl snad jako jediný ze všech v každém závodě na pódiu, kam zvou pět nejlepších, čehož si hrozně vážím. A teď už bych to chtěl směřovat k tomu, abych něco vyhrál. Výkonnost je dobrá, jen to chce i trochu štěstí.

Jak jste se vyrovnával s nástrahami přetěžké trati? Dva dny tady pršelo, takže to byl docela extrém. Naštěstí ta kritická místa pořadatelé vysypali štěrkem a kameny, ale i tak se to někde dost bořilo. Hlavně ten jeden prudký výjezd po šotolině byl hrozně těžký. Ze začátku závodu jsem se tam snažil šetřit síly, ale nakonec se právě v téhle pasáži závod rozhodl. Byla to jediná moje slabina.

Kolem vás se ve výsledkové listině seřadili Švýcaři. Měli na domácí trati velkou výhodu? Jeli hodně dobře, měli to perfektně najeté. Hlavně v těch sjezdech byli hodně rychlí, ale myslím, že jsem se s tím vypořádal dobře.

Reklama