Hlavní obsah

Štafeta bikerů na ME bronz neobhájila, skončila těsně pod stupni

DOHŇANY

České kvarteto obsadilo na úvod mistrovství Evropy v cross country horských kol čtvrté místo a neobhájilo tak bronz z loňského šampionátu v Haifě. Při neúčasti nejlepšího českého bikera Jaroslava Kulhavého tvořili tým závodník do 23 let Ondřej Cink, junior Radim Kovář a seniorští mistři republiky Tereza Huříková a Jan Škarnitzl.

Článek

Česká štafeta ztratila na bronzovou Itálii 16 sekund. Pro zlato si dojeli Francouzi necelé dvě sekundy před loňskými šampiony Švýcary.

Letošní světová jednička Kulhavý se stejně jako loni na mistrovství Evropy soustředí na individuální závod, v němž bude v neděli obhajovat zlato. V pátek budou o medaile bojovat junioři, v sobotu závodníci do 23 let.

ME v cross country horských kol v Dohňanech (Slovensko):
1. Francie (Koretzky, Bressetová, Canal, Marotte) 53:18, 2. Švýcarsko (Litscher, Forster, Schneitterová, Gujan) -2, 3. Itálie (Fontana, Kerschbaumer, Samparisi, Lechnerová) -33, 4. Česko (Cink, Kovář, Huříková, Škarnitzl) -49, 5. Německo -1:23, 6. Švédsko -1:59.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.