Hlavní obsah

Talentovaný cyklista Vakoč bude jezdit za elitní tým Omega Pharma

Brusel

Talentovaný český cyklista Petr Vakoč postoupil z kontinentálního týmu ETIXX-iHNed do elitní stáje Omega Pharma-QuickStep. Úřadující vicemistr Evropy do 23 let podepsal s týmem, za nějž jezdí i Zdeněk Štybar a František Raboň, dvouletý kontrakt do roku 2015.

Foto: Joseba Etxaburu, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Tým s českou licencí ETIXX-iHNed funguje od začátku roku právě jako zásobárna talentů pro Omegu a jednadvacetiletý Vakoč je po Julianu Alaphilippeovi druhým cyklistou, jemuž se podařilo povýšit do stáje s licencí ProTour.

"Petr je slibný jezdec a jsem si jistý, že svými schopnostmi dobře zapadne mezi zkušené cyklisty OPQS," uvedl v tiskové zprávě šéf Omegy Patrick Lefevere.

Vakoč dosáhl na dosavadní největší úspěch kariéry v červenci v Olomouci, kde se stal v závodě s hromadným startem vicemistrem Evropy mezi jezdci do 23 let. Na svůj výsledek se pokusí navázat na blížícím se mistrovství světa ve Florencii, kde vedle toho pojede v barvách ETIXX-iHNed týmovou časovku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.