Hlavní obsah

Biker Kulhavý si zlomil čéšku a musí odložit start do nové sezóny

Praha
Aktualizováno

Olympijský vítěz z Londýna Jaroslav Kulhavý si v neděli při tréninku přivodil na náledí zlomeninu kolenní čéšky na pravé noze a minimálně šest týdnů se bude zotavovat. Devětadvacetiletý biker o tom informoval na svých webových stránkách.

Foto: Ivana Roháčková

Jaroslav Kulhavý.

Článek
Fotogalerie

Rozsah zranění je takový, že plánovaný start českého závodníka v sezóně 2014 se musí minimálně o dva měsíce odložit. Léčení vyžaduje nejméně čtyřtýdenní fixaci kolenního kloubu a následné dva týdny rehabilitace bez fyzické zátěže.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Bylo to takové nevinné uklouznutí na ledové plotně," popsal Kulhavý průběh zranění. „Dopad byl ale příliš tvrdý a koleno to nevydrželo. Je to k vzteku, po letech byla zimní příprava super a bez problémů. Nyní mne bude čekat pár těžkých týdnů. Věřím, že vše zvládnu a brzy budu zase připraven závodit. V tuto chvíli nejsme schopni říct, kdy to bude. Každopádně MS v maratonu i cross country bych měl stihnout," doufá dvojnásobný mistr Evropy i mistr světa z roku 2011.

„Je to samozřejmě smůla, tím spíš, že Jarda dosavadní přípravu absolvoval výborným způsobem a po prosincovém a lednovém soustředění na Mallorce byl ve vynikající kondici. Nicméně si myslím, že i přes to nepříjemné a bolestivé zranění se dokáže připravit na nejdůležitější závody sezóny, avšak ohledně úvodních závodů SP to není možné říct," doplnil trenér Viktor Zapletal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.