Hlavní obsah

Martin a Wiggins jsou někde jinde, ale boj o bronz je otevřený, věří Bárta

Ponferrada

Sedmkrát v sezóně absolvoval cyklistický reprezentant Jan Bárta časovku a jen dvakrát nebyl mezi nejlepšími čtyřmi. Úřadující český šampión v boji proti chronometru půjde do dnešního klání na mistrovství světa ve španělské Ponferradě s velkými ambicemi.

Foto: Jan Brychta/roadcycling.cz

Cyklista Jan Bárta.

Článek

„Tony Martin a Bradley Wiggins si to rozdají o zlato. Jsou odskočení od všech, jsou někde jinde. Ale boj o třetí místo je otevřený. Já bych chtěl dosáhnout maxima na šampionátu. Formu jsem, myslím, načasoval dobře," prohlásil Bárta, který byl před dvěma lety na MS v časovce sedmý, minulý rok jedenáctý.

„Neříkám, že jsem přijel pro medaili, ale možné je všechno. Chci do desítky. A když už budu v top ten, přál bych si minimálně vylepšit dva roky staré sedmé místo," prohlásil 29letý Bárta, jenž strávil v sobotu v sedle šest a v neděli pak tři a půl hodiny.

Vakoč bude sbírat zkušenosti

„V úterý jsem si projel trať, hlavní je se ve středu před startem dobře rozjet, abych se hned v úvodu nezahltil. Hodně dělá i psychická pohoda. Člověk musí být připravený nechat tam během hodiny všechno," vysvětlil Bárta před tratí dlouhou 47 kilometrů.

Absolvuje ji i český reprezentant Petr Vakoč. Ve srovnání s Bártou však bere časovku hlavně jako možnost získat zkušenosti. „S nejlepšími se nemůžu měřit. Ani s Honzou. Jde o poznatky pro budoucnost. Upínám se především k nedělnímu hromadnému závodu," přiznal 22letý borec, který je týmovým partnerem Tonyho Martina považovaného všeobecně za hlavního favorita.

„Připravuje se na časovku od začátku sezóny. Před každým tréninkem při soustředěních se třeba sebere a jde jezdit na časovkářském speciálu," vypráví Vakoč, jenž je v týmu Omega Pharma Quick Step stejně jako německý favorit. „Martin je porazitelný leda na motorce. Má nejlepší materiál, posed maximálně otestovaný a vyladěný," přitakává i Bárta, že boj o zlato je rozhodnutý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.