Hlavní obsah

Cyklista Štybar podpoří nadaci Pink Bubble

Praha

Cyklista Zdeněk Štybar začal spolupracovat s nadačním fondem Pink Bubble, který podporuje děti a mladé lidi v ČR, jimž zkomplikovala život diagnóza onkologického onemocnění.

Foto: Alexandra Wey, ČTK/AP

Český cyklista Zdeněk Štybar.

Článek

Silniční profesionál, jemuž se loni při debutu na Tour de France podařilo vyhrát jednu z etap, měl velkou radost, že může pomoci. "Moc mě to nadchlo; na tu spolupráci, která oficiálně začíná dnes, se moc těším a jsem moc zvědav, co z toho všechno vznikne," řekl Štybar novinářům.

Fond se snaží kromě jiného plnit přání pacientů s nelehkou diagnózou. "Aby se měly děti v těch nemocnicích na co těšit. Mezi přáními tam máme pár malých dětí, jež si přejí kolo. Mám obrovskou radost, že Zdeněk na tu spolupráci kývl a rozhodl se nás podpořit, je to pro nás pocta," uvedla ředitelka nadace Martina Šmuková.

Nezisková organizace rovněž v tuzemsku startuje kampaň "Fuck Cancer". "Ta kampaň běží po celém světě, přišla z Ameriky, pacienti si toto heslo nechávají tetovat, my jen následujeme ten proud," podotkla Šmuková.

Známé vulgární anglické slovo je podle ní v tomto případě velmi příhodně využito. "Na webu té kampaně je vysvětlení pacientů, kteří hlásí, že se velice omlouvají, pokud někoho zneklidňuje slovo 'fuck', ale že je samé mnohem více zneklidňuje slovo 'cancer'," přiblížila Šmuková.

Reklama