Hlavní obsah

Trojnásobného olympijského medailistu čeká premiérový start na Moravě: Mám z něj strach

Praha

Dva olympijští medailisté, kteří z bojů pod pěti kruhy mají celkem pět cenných kovů, se postaví proti sobě při sobotním závodě v Hustopečích. Půjde však o dost nerovný souboj. Zatímco Jaroslav Kulhavý má zlato a stříbro ze závodů cross country horských kol, Ondřej Synek vybojoval dvakrát stříbro a jednou bronz na skifu. „Myslím, že na přímý souboj na trati nedojde," směje se čtyřiatřicetiletý veslař před druhým dílem seriálu Kolo pro život.

Foto: archiv Sport Invest

Ondřej Synek při jednom z loňských startů v seriálu Kolo pro život.

Článek
Fotogalerie

„Jarda je profík na kole, já jsem hobby jezdec. Ale pojedu, jak nejlépe umím. Flákat se nebudu a od začátku budu dupat do pedálů na sto procent, abych se udržel v popředí," odkrývá plány na závod Synek.

Kolo pravidelně používá pro zpestření přípravy. „Start v Hustopečích neberu primárně jako trénink. Rozhodně jde však o součást celkové přípravy představující skvělý doplněk a současně odreagování od veslařského stereotypu. Kolo mám moc rád," vysvětluje Synek.

V minulosti už několik startů v rámci Kola pro život absolvoval, vystoupení na sobotní trati pro něj však bude premiérou. „Moc se těším. Nikdy jsem na Moravě nezávodil, takže i v mých letech ještě zažiju premiéru, na níž se moc těším," směje se Synek.

Seriál, jehož se v loňském roce zúčastnilo téměř třicet tisíc bikerů, si i trojnásobný olympijský medailista oblíbil. „Líbí se mi atmosféra a propojení sportu s celou rodinou v přírodě. Od dětství jsem rád zkoušel všechny sporty, nakonec zvítězilo veslování. Ovšem na kolo si vždy rád sednu a svezu se," přesvědčuje Synek.

Úspěšný skifař nijak netají, že se start v závodě je pro něj i s blížícím se mistrovstvím Evropy v Račicích určitým rizikem. „Zranění se bojím vždy. Ale věřím, že všichni ostatní závodníci jsou ohleduplní a nechtějí se zranit. Úplně největší strach mám vždy po startovním výstřelu, kdy se do pěkně mele," připouští Synek.

Reklama